Grid star
eveniment

PLATI EFECTUATE SIMPLU SI RAPID – Scapam de cozi si de birocratie. Platforma Ghiseul.ro se interconecteaza cu Spatiul Privat Virtual

Romanii nu vor mai fi nevoiti sa isi consume timpul si nervii la cozi interminabile, obligati sa care dupa ei vrafuri de hartii.

Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR) – condusa de Ioan-Sabin Sarmas (foto) –, responsabila cu gestionarea Sistemului National Electronic de Plata Online (SNEP) si a platformei Ghiseul.ro, ne pune la dispozitie, incepand cu data de 15 iunie 2020, efectuarea unor plati mai simple si mai rapide, prin interconectarea cu Spatiul Privat Virtual (SPV), scrie Economica.net.

Prin interconectarea celor doua sisteme electronice nationale, persoanele inregistrate in Spatiul Privat Virtual pot face plata obligatiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar, astfel incat, in momentul de fata, pot fi achitate online peste 30 de impozite si contributii, sigur si eficient.

Solutia este gandita in noul context provocat de criza sanitara, cu scopul de a preveni raspandirea COVID-19. Astfel, ADR recomanda tuturor cetatenilor sa utilizeze aceste sisteme electronice, eliminand in egala masura deplasarile la sediile ANAF.

Aflata in subordinea Guvernului Romaniei, ADR a fost infiintata prin Hotararea de Guvern nr. 89/2020, avand rolul de a realiza si coordona implementarea strategiilor si a politicilor publice in domeniul transformarii digitale si societatii informationale.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani