Grid star
eveniment

PNL IMPOVAREAZA IESENII CU BIRURI – PSD acuza: „Sa cresti taxe in criza e un atentat la siguranta iesenilor”

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns criza economica provocata de pandemie, PNL agraveaza situatia romanilor, crescand taxele si impozitele.

S-a intamplat in comuna Harmanesti din judetul Iasi, unde in sedinta de joi, 26 noiembrie 2020, Consiliul Local a votat cresterea a numeroase taxe si impozite si chiar introducerea unora noi (vezi facsimile).

Situatia s-ar putea extinde in toate localitatile controlate de PNL, acuza PSD Iasi, adaugand ca majorarea fiscalitatii pe timp de criza constituie un adevarat atentat la siguranta populatiei.

Redam comunicatul PSD Iasi:

Ciocoii de ieri, liberalii de azi!

Cresc taxele si impozitele locale in primariile controlate de PNL-isti

Liberalii s-au vazut cu puterea in mana si au inceput sa atenteze la bunastarea iesenilor. In loc sa aduca bani in judet pentru investitii sau pentru autoritatile locale greu incercate de pandemie, administratiile PNL din judet au pus ochii pe banii familiilor noastre. Neputinta liderilor PNL va fi platita de ieseni prin taxe locale. Deja, in comuna Harmanesti, primarul liberal pregateste majorari de taxe si impozite locale si sunt semnale ca exemplu sau va fi urmat la scara larga de administratiile liberale.

Inainte de alegerile locale, liberalii au promis lapte si miere, dar nici nu s-a uscat cerneala de pe certificatele noilor primari ca discursul s-a schimbat radical. Penelistii ieseni nu au fost in stare sa convinga propriul Guvern sa aloce fonduri europene catre Iasi. Din cele 30 de miliarde de euro, fonduri nerambursabile puse la dispozitia Romaniei de Uniunea Europeana, judetului Iasi i-a fost alocata o suma de doar 88 milioane euro, adica nici 0,3% din total. Liberalii au uitat deja ca sunt la conducerea celui mai mare judet al tarii, au uitat ca iesenii au nevoie de autostrada, de investitii majore, au uitat tot ce au promis in campania electorala si au intors spatele unui milion de ieseni. Se gandesc insa ca fac rost de bani exact de la cei un milion de ieseni greu incercati de criza de sanatate si de cea economica provocate de proasta guvernare a PNL.

Ii somam sa lase in pace economiile si asa distruse de Guvernul PNL. Nu asa faci rost de bani in plina pandemie, asemenea ciocoilor din Evul Mediu. Iesenii au nevoie de fiecare leu pentru a trece iarna, pentru a putea gestiona pierderea locurilor de munca, pentru a avea grija de bunicii care nu mai au loc in spitalele inchise de guvern. In aceasta perioada extrem de incercata este nevoie de solidaritate, este nevoie ca statul sa se implice activ in protejarea cetatenilor, nu in diminuarea veniturilor lor.

Sa cresti taxe si impozite in perioada de criza este un atentat la siguranta tuturor iesenilor! Consilierii locali social-democrati se vor impotrivi acestor incercari de impunere de noi biruri iesenilor si facem un apel catre toti alesii locali: nu va atingeti de veniturile oamenilor!

Pe 6 decembrie facem dreptate la vot. Pe 6 decembrie votam pentru siguranta unui trai mai bun! Pe 6 decembrie votam echipa PSD Iasi in Parlamentul Romaniei!”

comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT ORGANIZATIA JUDETEANA IASI, cod mandatar financiar 11200020

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani