Grid star
eveniment

POLITIA SI PENITENCIARELE IAU CU "ASALT” GUVERNUL - Se reclama aplicarea defectuoasa a legii salarizarii unitare pentru intreaga structura de aparare, ordine publica si securitate nationala: "Nu mai cred in promisiunile referitoare la acordarea unei patri

Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) si Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) protesteaza miercuri, 24 august 2022, de la ora 10.00, in fata Guvernului Romaniei. Angajatii din aceste structuri sunt nemultumiti cu privire la neplata diferentelor salariale restante, si declara ca nu mai cred in promisiunile referitoare la acordarea unei patrimi din diferenta salariala restanta.

Politia si penitenciarele critica aplicarea defectuoasa a legii salarizarii unitare pentru intreaga structura de aparare, ordine publica si securitate nationala. Potrivit sindicalistilor, de 10 luni, politistii, militarii si politistii de penitenciare solicita acordarea celor doua transe salariale restante din anul 2020, insa pana la aceasta data, acestia arata ca au primit doar promisiunea acordarii unui sfert de transa.

Iata anuntul sindicatelor:

"Politia si penitenciarele iau cu asalt Guvernul Romaniei.
Sindicalistii din penitenciare acuza ministrii cabinetului CIUCA de circ politic.
Miercuri, 24.08.2022, incepand cu ora 10:00, Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) si Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) protesteaza in fata Guvernului Romaniei, intrucat angajatii din politie si din penitenciare nu mai cred in promisiunile ministrilor din cabinetul Ciuca referitoare la acordarea unei patrimi din diferenta salariala restanta.

Nemultumirile

Politia si penitenciarele protesteaza pentru ca s-au saturat de circul politic creat de ministrii cabinetului Ciuca, responsabili cu aplicarea defectuoasa a legii salarizarii unitare pentru intreaga structura de aparare, ordine publica si securitate nationala. Doua proiecte de lege in Parlament pentru modificarea ordonantei trenulet, doua proiecte de ordonanta lansate in spatiul public de catre ministrul apararii Vasile Dincu, doua proiecte de ordonanta ale ministrului muncii Marius Budai retrase intempestiv, un proiect al prim-ministrului Nicolae CIUCA uitat in sertarele guvernamentale au bulversat si au tensionat la maxim cei aproximativ 250.000 de angajati din sectorul de aparare, ordine publica si securitate nationala.

Salarii restante

De 10 luni, politistii, militarii si politistii de penitenciare solicita acordarea celor doua transe salariale restante din anul 2020, insa pana, la aceasta data, acestia au primit doar promisiunea acordarii unui sfert de transa. Acest ‘praf in ochi’ arata dispretul politicienilor coalitiei de guvernare pentru angajatii din institutiile de forta ale statului.  
Inflatia care a depasit 15%, preturile la alimentele de baza care s-au dublat si facturile la energie electrica si gaze naturale care conduc, in fiecare luna, la saracirea romanilor, fac inevitabila reinventarea protestelor din 10 august 2018. Aceste momente previzibile ii vor face pe actualii politicieni sa intinda mana pentru ajutor tocmai acestei categorii sociale pe care acum o dispretuiesc. In acele zile, domnule Nicolae Ciuca, care, inevitabil, vor veni, politia si penitenciarele vor fi tot in strada, dar de data aceasta alaturi de protestatarii nemultumiti de ineficienta guvernare a Romaniei, iar Jandarmeria nu va mai deschide robinetul gazelor lacrimogene si va arunca bastoanele si scuturile la cosul de gunoi”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani