Grid star
eveniment

PREMIERUL ANUNTA CU CAT CRESC SALARIILE – 200 lei sunt scutiti de impozit. Decizia a fost luata

Prim-ministrul Nicolae Ciuca a anuntat cresterea salariului minim dupa ce a participat la reuniunea Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social. In cursul discutiilor au fost analizate propunerile patronatelor si sindicatelor legate de majorarea salariului minim pe economie incepand cu 1 ianuarie 2023.


Guvernul si partenerii sociali au cazut de acord in privinta majorarii salariului minim brut garantat in plata la 3.000 de lei - din care 200 lei scutiti de impozit si contributii de asigurari. Totodata, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul constructiilor sa creasca la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023.
”Am considerat necesar sa ne consultam pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca in functie de propunerile lor si de perspectivele bugetare pentru anul viitor sa venim cu o solutie realista pentru contextul actual”, a declarat premierul Ciuca.

Proiectul ministerului Muncii

In expunerea de motive a proiectului facut de ministerul Muncii privind cresterea salariului minim inainte ca premierul sa faca anuntul se arata ca este vorba de o marire de 17,6 % fata de luna decembrie 2022. Ministerul Muncii precizeaza ca in 2022 tariful orar este de 15,239 lei/ora pentru un program complet de lucru 167,333 ore pe luna, iar in anul 2023 tariful orar va fi de 18,145 lei/ora pentru un program complet de lucru de 165,333 ore/luna (click aici pentru a citi)

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani