Grid star
litigii

PRESCRIPTIA EXECUTARII SILITE – Inalta Curte a transat problema

Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat in 5 aprilie 2021 o dezlegare de drept cu privire la posibilitatea creditorului, dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii silite, de introducere a unei cereri de stabilire a despagubirilor pentru neexecutarea in natura a obligatiei de a face care implica faptul personal al debitorului.

Iata Decizia 21  in dosarul 63/1/2021:

Admite sesizarea formulata de Curtea de Apel Iasi - Sectia contencios administrativ si fiscal, in Dosarul nr. 4088/99/2019, in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile si, in consecinta, stabileste ca:

In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 24 alin. (4) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, astfel cum a fost modificat prin Legea nr. 138/2014, dupa pronuntarea de catre instanta de executare asupra cererii creditorului de fixare a sumei datorate cu titlu de penalitati sau, in lipsa unei astfel de cereri, dupa implinirea termenului de prescriptie a executarii silite, nu mai este admisibila formularea de catre creditor, in temeiul acestei norme speciale, a cererii de stabilire a despagubirilor pentru neexecutarea in natura a obligatiei de a face care implica faptul personal al debitorului.
Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedura civila”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani