Grid star
litigii

INCETAREA MANDATULUI DE PRIMAR – Inalta Curte a transat problema

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul pentru solutionarea recursurilor in interesul legii a pronuntat o decizie importanta cu privire la incetarea de drept a mandatului de primar.

Astfel, instanta a stabilit ca intervine incetarea de drept a mandatului de primar chiar daca acesta este ulterior mandatului in cursul caruia a fost constatata starea de incompatibilitate printr-un raport de evaluare intocmit de Agentia Nationala de Integritate, a carui legalitate a fost stabilita printr-o hotarare judecatoreasca, ramasa definitiva.

Iata Decizia 1 in dosarul 2846/1/2020:

 „Admite recursul in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Craiova.

In interpretarea dispozitiilor art. 160 alin. (l) lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare [art. 15 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare], art. 91 alin. (11) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare, si art. 25 alin. (1) si (3) din Legea nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare, intervine incetarea de drept a mandatului de primar, chiar daca acesta este ulterior mandatului in cursul caruia a fost constatata starea de incompatibilitate printr-un raport de evaluare intocmit de Agentia Nationala de Integritate, a carui legalitate a fost stabilita printr-o hotarare judecatoreasca, ramasa definitiva.

Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani