Grid star
eveniment

PROBLEMA S-A REZOLVAT - MAE, veste de ultima ora pentru romanii care merg in Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a facut marti, 14 iulie 2020, mai multe precizari cu privire la conditiile de intrare a turistilor in Republica Elena prin punctul de frontiera de la Kulata – Promachonas.

MAE precizeaza ca platforma electronica https://travel.gov.gr pentru completarea obligatorie a formularului electronic (Passenger Locator Form) de catre persoanele care intra pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriana, rutiera sau maritima) nu a functionat incepand de astazi, ora 00.00, ora comunicata de catre autoritatile elene.

In acest context, MAE a intreprins, in regim de urgenta, demersuri prin Ambasada Romaniei la Atena si pe langa Ambasada Greciei in Romania pentru semnalarea acestei disfunctionalitati si pentru a solicita remedierea imediata a acesteia.

Urmare acestor demersuri, autoritatile elene au remediat problema tehnica aparuta, iar la acest moment platforma este functionala.

Totodata, autoritatile elene au precizat ca pentru toate formularele completate in cursul zilei de 14 iulie, codurile QR se vor emite incepand cu ora 00.01, in noaptea de 14-15 iulie, iar intrarea pe teritoriul Republicii Elene se va putea efectua incepand cu ziua de miercuri, 15 iulie, ora 06.00.

MAE reaminteste ca incepand de miercuri, 15 iulie, ora 06.00, pe langa formularul electronic, respectiv codul QR, cetatenii romani trebuie sa prezinte la intrarea pe teritoriul Greciei si testul molecular negativ pentru infectia cu COVID-19, emis cu maximum 72 ore inainte de momentul intrarii pe teritoriul Greciei. Testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie sa fie emise in limba engleza si sa contina numele si prenumele persoanei testate, precum si seria si numarul cartii de identitate sau ale pasaportului persoanei respective.

De asemenea, MAE precizeaza ca reprezentanti atat ai Consulatului General al Romaniei la Salonic, cat si ai Ambasadei Romaniei la Sofia vor continua sa fie prezenti in cursul zilei de maine in punctul de frontiera Kulata-Promachonas pentru a se asigura ca cetatenii romani beneficiaza de asistenta consulara, in caz de nevoie.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena 00302106774035 si Consulatului General al Romaniei de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Elena 00306978996222 si al Consulatului General al Romaniei de la Salonic 00306946049076.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani