Grid star
eveniment

PROGRAMUL DE RELANSARE AL ROMANIEI – Pensiile: o noua formula de calcul. La ce s-a angajat Guvernul Citu. Iata ce contine vestitul PNRR (Document)

Guvernul condus de Florin Citu (foto dreapta) a dat publicitatii  Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Plan care include si pensiile,

Potrivit documentului, obiectivul general al reformei sistemului de pensii este realizarea unui nou cadru legislativ care sa corecteze inechitatile din sistemul de pensii, sa raspunda la Recomandarile Specifice de Tara, sa asigure sustenabilitatea si predictibilitatea sistemului si sa respecte principiul contributivitatii in raport cu beneficiarii drepturilor de pensie.
Se va introduce si o noua formula de calcul.

Iata angajamentul din PNRR:

„Reforma presupune adoptarea unei noi legi a sistemului public de pensii simultan cu inlocuirea Legii 127/2019, inclusiv eliminand stabilirea unei perioade fixe de contributivitate de 25 de ani.
Parte din prevederile legii 127/2019 vor fi analizate in vederea preluarii in noua legislatie a aspectelor pozitive care nu afecteaza sustenabilitatea sistemului de pensii publice pe termen lung.

Prin noul act normativ se doreste introducerea unei noi formule de calcul bazata pe numarul de puncte realizat de fiecare beneficiar potrivit principiului contributivitatii.
Se incearca in acest fel corectarea unei mari parti din inechitatile sistemului public de pensii prin eliminarea indicelui de corectie si a stagiului complet de cotizare diferit”.

*Cititi aici Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR)

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani