Grid star
eveniment

CRESTEREA PRETURILOR LA CARBURANTI – Premierul Ciuca cere capete: "Tragerea la raspundere a celor vinovati si sanctiunile cele mai severe pentru cei care vor sa genereze instabilitate”

Premierul Nicolae Ciuca intervine dupa explozia preturilor la carburanti si anunta ca au fost activate institutiile de control.

Seful Executivului a declarat joi, 10 martie 2022, ca a cerut tragerea la raspundere a celor vinovati si sanctiunile cele mai severe pentru cei care vor sa genereze instabilitate. Potrivit acestuia, ANAF, ANPC si Consiliul Concurentei au demarat investigatiile pentru a lua masurile necesare de stopare a oricaror practici ilegale, abuzive, care nu au nicio justificare reala economica.

Nicolae Ciuca atrage ca orice tentativa de a destabiliza echilibrele economice ale tarii va fi ferm si aspru pedepsita prin interventia statului roman. Premierul a tinut sa precizeze ca vor fi controlate toate companiile petroliere care functioneaza in Romania.

Iata declaratia facuta de Nicolae Ciuca:

“Am activat, inca de aseara, institutiile de control si verificare a situatiei generate de cresterea nejustificata a preturilor la carburanti. In aceasta dimineata, am convocat o sedinta cu responsabilii in masura sa gestioneze aceste masuri.

Statul roman are obligatia de a-si proteja cetatenii, de a proteja economia, mai ales in aceasta perioada complicata, provocata de invazia militara rusa in Ucraina.

Nu voi permite nimanui sa profite de aceasta situatie pentru ca, din lacomie sau din alte motive, sa incerce sa destabilizeze economia tarii si viata cetatenilor.

Institutiile responsabile vor fi ferme in verificarile pe care trebuie sa le faca si vor da sanctiuni drastice celor care incalca legea.

Romania este o tara sigura, in care securitatea si siguranta noastra sunt garantate fata de orice forma de agresiune, iar garantiile trebuie sa includa si stabilitatea economica.

Incep controalele

ANAF, ANPC, Consiliul Concurentei au demarat investigatiile pentru a lua masurile necesare de stopare a oricaror practici ilegale, abuzive, care nu au nicio justificare reala economica.

Vor fi controlate toate companiile petroliere care functioneaza in Romania.

Am cerut tragerea la raspundere a celor vinovati si sanctiunile cele mai severe pentru cei care vor sa genereze instabilitate.

Guvernul nu permite astfel de practici si va folosi toate instrumentele legale pentru a proteja cetatenii si mediul de afaceri.

Atrag atentia ca orice alta tentativa de a destabiliza echilibrele economice ale tarii va fi de indata, ferm si aspru pedepsita prin interventia statului roman”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani