Grid star
eveniment

PROGRAMUL NOUA CASA – Ministrul de Finante da raportul

De la inceputul anului, 7.632 de romani au beneficiat de programul "Noua Casa".
Valoarea totala a solicitarilor de garantare a fost de peste 1 miliard de lei, reprezentand 67% din plafonul alocat pentru anul 2021.
Valoarea totala a creditelor acordate in baza garantiilor programului "Noua Casa" este de 1,96 miliarde de lei, anunta ministrul de Finante Alexandru Nazare (foto stanga).

Garantia de stat

 Dumitru Nancu, Directorul General al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri declara in primavara ca Programul Noua Casa isi pastreaza si in 2021 principalele avantaje majore, fata de orice alt credit ipotecar: avansul minim, dobanda avantajoasa si garantia de stat:

"Plafonul de garantare pe care il avem la dispozitie anul acesta va raspunde solicitarilor a peste 18.000 aplicanti in program. Avand in vedere particularitatile acestui an, Guvernul a decis diminuarea comisionului de administrare, pentru a usura sarcina tuturor romanilor care au apelat la un credit ipotecar cu garantie de stat.
Programul Noua Casa este cel mai eficient instrument anticiclic aplicat sectorial de catre Guvernul Romaniei, avand in vedere ca 3 din 4 credite ipotecare, din totalul creditelor acordate de catre sistemul bancar, sunt accesate prin program.
In timp ce soldul garantiilor Prima Casa si Noua Casa, aflate in portofoliul FNGCIMM, incepand cu anul 2009, a ajuns la un numar de peste 275.000, cu o valoare totala de 24,5 miliarde lei ce sustin finantari de 50 miliarde lei, rata de default se mentine subunitara, la 0,30%.  
Prin program sunt sprijiniti cetatenii Romaniei, precum si intregul ecosistem economic creat in jurul acestui program".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani