Grid star
eveniment

PROIECTE SUSTENABILE SI TRANZITIA VERDE – Presedintele ASF: "Sa urmareasca felul in care entitatile din pietele financiare nebancare decid planurile viitoare de investitii”

Autoritatea de Supraveghere Financiara condusa de Nicu Marcu (foto) anunta ca incepand de joi, 18 noiembrie 2021, pe site-ul www.asfromania.ro este disponibila o noua sectiune dedicata finantelor sustenabile si tranzitiei verzi.


Potrivit ASF, in contextul initiativelor din ultimii ani, derulate la nivel european si care vizeaza dezvoltarea durabila, se remarca o preocupare sporita pentru transformarea sectorului financiar in vederea castigarii capacitatii de a finanta proiecte sustenabile, de termen lung, in conditiile in care provocarilor legate de schimbarile climatice la nivel global li se adauga si impactul pandemiei de COVID-19.
"In acest scop, Autoritatea de Supraveghere Financiara este foarte interesata sa urmareasca felul in care entitatile din pietele financiare nebancare decid planurile viitoare de investitii luand in considerare factorii de mediu, sociali si de guvernanta (factorii ESG). Astfel putem sa observam cum anume se orienteaza investitiile pe termen mai lung in activitati si proiecte economice durabile. Reamintesc totodata ca pietele supravegheate de Autoritate vor trebui sa inglobeze directii de dezvoltare specifice reducerii semnificative a riscului climatic”, a declarat Nicu Marcu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Acces la legislatia europeana

Noua sectiune din site-ul ASF ofera acces la legislatia de nivel european si national dedicata acestei problematici, precum si recomandari si informatii ce pot fi considerate utile in abordarea acestui domeniu de catre entitatile ce activeaza in piata financiara nebancara.
Sectiunea va fi dezvoltata cu noi informatii, date si abordari pe masura ce acestea devin disponibile.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani