Grid star
eveniment

ROMANIA VERDE – Ministrul Energiei a semnat contractele. Se investesc sute de milioane de euro

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja (foto), a semnat contractele de finantare pentru opt parcuri fotovoltaice, investitii sustinute in proportie de 70% din Fondul pentru Modernizare. Se aloca sute de milioane de euro pentru tranzitia verde a Romaniei.

Potrivit lui Burduja, CEO Oltenia se modernizeaza si face trecerea de la carbune la energie verde, se accelereaza absorbtia fondurilor europene disponibile prin Fondul pentru Modernizare. Parcurile fotovoltaice vor fi construite la Isalnita, Tismana, Rosia, Rovinari, Turceni, precum si pe haldele Pinoasa si Bohorelu. In perioada imediat urmatoare vor fi declansate procedurile de achizitie pentru contractarea serviciilor de inginerie, constructie si punere in functiune a noilor capacitati.

Iata anuntul lui Sebastian Burduja:

"Construim Romania viitorului in fiecare zi. Am semnat contractele de finantare pentru 8 parcuri fotovoltaice, investitii strategice sustinute in proportie de 70% din Fondul pentru Modernizare. Sute de milioane de euro pentru tranzitia verde a Romaniei.

De ce e important asta?

1. Romania va avea acces in urmatorii ani la mai multa energie curata pentru toti romanii. Si repede. Avem sanse ca pana la finalul anului urmator sa punem in functiune capacitati de 735 MW putere instalata;

2. CEO Oltenia se modernizeaza si face trecerea de la carbune la energie verde. Parteneriatele cu OMV Petrom si TINMAR implica o participare de 50% din partea CEO Oltenia, care va beneficia de noi surse de venit si va pregati actualii angajati pentru a implementa si opera aceste proiecte de investitii (si nu numai);

3. Acceleram absorbtia fondurilor europene disponibile prin Fondul pentru Modernizare. Am declarat ca obiectiv zero pentru mandatul meu cresterea ritmului de accesare a miliardelor de euro pe care Romania le are la dispozitie pentru modernizarea sistemului energetic national. Urmaresc personal progresul, in fiecare zi, impreuna cu echipa tehnica. Vom continua sa acceleram tempoul.

Parcurile fotovoltaice vor fi construite la Isalnita, Tismana, Rosia, Rovinari, Turceni, precum si pe haldele Pinoasa si Bohorelu. In perioada imediat urmatoare vor fi declansate procedurile de achizitie pentru contractarea serviciilor de inginerie, constructie si punere in functiune a noilor capacitati".

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani