Grid star
eveniment

PUTIN A TRANSMIS CONDITIILE PENTRU INCETAREA RAZBOIULUI – Presedintele Rusiei vrea sa fie fata in fata cu Volodimir Zelenski

UPDATE: 15.25: Vladimir Putin a tinut vineri un discurs pe un stadion din Moscova in fata a aproximativ 200.000 de oameni.
Potrivit antena 3, declaratiile au fost facute in cadrul celei de-a opta aniversare de la aderarea Crimeei la Rusia.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, vrea sa se intalneasca cu liderul ucrainean Volodimir Zelensky.

Vladimir Putin i-a transmis omologului sau turc, Recep Tayyip Erdogan, intr-o convorbire telefonica, cerintele exacte ale Rusiei pentru a ajunge la un acord de pace cu Ucraina, relateaza, potrivit digi 24, BBC News.

Potrivit lui Ibrahim Kalin, consilierul principal al presedintelui Turciei, o parte din cerinte "nu ar fi prea dificil de indeplinit”, insa exista si o serie de pretentii care ar fi mult mai greu de acceptat pentru ucraineni, in privinta carora liderul de la Kremlin a insistat ca va fi nevoie de o intalnire fata in fata cu presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
Potrivit businessinsider, subiectele mai delicate implica statutul Crimeei si al regiunii Donbas, potrivit lui Kalin, iar Putin ar fi spus ca ar trebui sa se intalneasca in persoana cu Zelensky pentru a discuta acest lucru.

Putin nu vrea Ucraina in NATO

Cea mai importanta cerinta din prima categorie este ca Ucraina sa accepte sa ramana neutra si sa nu ceara aderarea la NATO, iar Zelenski pare pregatit sa accepte deja aceste conditii.
Alte cerinte sunt ca Ucraina sa treaca printr-un proces de dezarmare pentru a asigura ca nu reprezinta o amenintare pentru Rusia, limba rusa sa beneficieze de protectie in Ucraina, si sa se produca o asa-zisa “denazificare”.

Negocierile din Turcia

Negocierile dintre Rusia si Ucraina care au avut loc in Turcia in 10 martie 2022, s-au incheiat cu progese nesemnificative. Intalnirea a avut loc intre ministrii de Externe Serghei Lavrov si Dmitro Kuleba.

Kuleba a declarat intr-o conferinta dupa intalnire ca nu s-au facut progrese in privinta incetarii focului. Lavrov a aratat ca intalnirea a avut loc la initiativa partii turce, si a sustinut ca Rusia este deschisa negocierilor pentru a gasi o solutie de incheiere a conflictului si de a iesi din aceasta criza.
”Noi nu planuim sa atacam alte tari, noi nu am atacat nici Ucraina! Am explicat de nenumarate ori, situatia a degenerat in Ucraina unde era o amenintare directa pentru federatia rusa, in ciuda a numerosi ani de propuneri si negocieri. Nu am fost ascultati niciodata!”, declara Serghei LavrovUltimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani