Grid star
eveniment

RAMBURSAREA TVA: ANAF DA BANII - Fiscul ia, dar mai si plateste: 2,78 miliarde lei

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ia de obicei bani de la contribuabili, dar mai si plateste. Fiscul vine cu vesti bune.

Astfel, ANAF a rambursat in luna iunie 2,78 miliarde lei, cu un miliard de lei mai mult decat in iunie 2021, dar si peste media lunara din anul 2022 (de 1,82 miliarde lei). Cumulat, in primele sase luni ale anului curent, s-a restituit TVA catre mediul economic de 12,46 miliarde lei (echivalentul a circa 2,5 miliarde de euro), valoare superioara celei din perioada similara a anului 2021.

"Agentia Nationala de Administrare Fiscala are in vedere solutionarea deconturilor in ordine cronologica, iar rambursarea TVA va continua in ritm accelerat, astfel incat sa se asigure respectarea termenului legal de 45 de zile pentru efectuarea analizelor de risc si a rambursarilor efective. Pentru situatiile in care vor fi posibile compensari totale sau partiale cu alte obligatii fiscale declarate, dar neachitate, deconturile de TVA cu optiune de rambursare vor fi solutionate imediat dupa emiterea deciziei de restituire”, anunta ANAF.

Verificarea veniturilor

ANAF a inceput de la 1 iulie controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursa a obtinerii averilor. Potrivit sefului Fiscului, Lucian Heius, este o jignire pentru oamenii cinstiti care muncesc greu, uneori de dimineata pana seara, sa vada ca in jurul lor altii isi cumpara case care se invart dupa soare, isi achizitioneaza masini exorbitant de scumpe, dar nu au lucrat o zi in viata lor si nu au platit un impozit. Seful Fiscului spune ca este nedrept pentru agentii economici care isi platesc taxele si impozitele la timp, iar alti patroni fac evaziune fiscala, folosesc munca la negru, se imbogatesc nemeritat si nu platesc niciun impozit in viata lor:
“Avem peste tot exemple de smecheri care sfideaza cu opulenta si luxul pe care il afiseaza, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidand pe omul de rand, si care in viata lor nu au platit niciun impozit, iar cand verifici veniturile pe care le au, constati ca ele sunt aproape inexistente”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani