Grid star
eveniment

FIICELE LUI PUTIN, IN VIZORUL UE – S-a propus instituirea de sanctiuni

Uniunea Europeana a propus instituirea de sanctiuni impotriva celor doua fiice ale presedintelui rus Vladimir Putin, ca raspuns la invazia in Ucraina, potrivit digi 24, care citeaza The Wall Street Journal (WSJ), preluat de EFE. Potrivit sursei citate, Statele Unite intentioneaza sa urmeze exemplul oficialilor europeni.

Aceste masuri, conform WSJ, fac parte din noul pachet de sanctiuni pe care statele membre ale UE mai trebuie sa-l aprobe si care cuprinde interdictii de calatorie si inghetarea activelor pentru oameni de afaceri, politicieni, oficiali rusi si familiile lor.

Presedinta Comisiei Europene a anuntat noul pachet de sanctiuni:

Uniunea Europeana adopta noi sanctiuni impotriva Rusiei, a anuntat marti presedinta Comisei Europene, Ursula von der Leyen.
Printre sanctiuni se numara interzicerea importurilor de carbune din Federatia Rusa, sanctionarea suplimentara a unor banci, interzicerea accesului navelor rusesti si navelor operate de rusi in porturile UE, precum si interdictii suplimentare de export spre Federatia Rusa a unor componente esentiale precum semiconductorii.

Tranzactiile a patru banci rusesti

-In primul rand, vom impune o interdictie a importurilor de carbune din Rusia, in valoare de 4 miliarde de euro pe an. Acest lucru va reduce o alta sursa importanta de venituri pentru Rusia;
-In al doilea rand: interdictia totala a tranzactiilor asupra a patru banci rusesti cheie;
-In al treilea rand, interzicerea accesului navelor rusesti si navelor operate de rusi in porturile UE. Anumite exceptii vor acoperi transporturile esentiale, cum ar fi produsele agricole si alimentare, ajutorul umanitar, precum si energia. In plus, vom propune interzicerea operatorilor de transport rutier din Rusia si Belarus. Aceasta interdictie va limita drastic optiunile pentru industria rusa de a obtine bunuri cheie;
-In al patrulea rand: interdictii suplimentare de export, in valoare de 10 miliarde EUR, in zonele in care Rusia este vulnerabila. Acestea includ, de exemplu, computere cuantice si semiconductori, dar si alte tehnologii si echipamente de transport. Prin aceasta, vom continua sa degradam baza tehnologica si capacitatea industriala a Rusiei.
-In al cincilea rand, noi interdictii specifice de import, in valoare de 5,5 miliarde EUR, pentru a reduce fluxul monetar al Rusiei si al oligarhilor sai, pentru produse de la lemn la ciment, de la fructe de mare la bauturi alcoolice.
Luam o serie de masuri tintite, cum ar fi interzicerea totala a UE privind participarea companiilor ruse la achizitiile publice din statele membre sau excluderea oricarui sprijin financiar, fie el european sau national, pentru organismele publice ruse.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani