Grid star
eveniment

NICUSOR DAN ANUNTA CA PRETUL GIGACALORIEI VA CRESTE – Scumpirea, de la 1 noiembrie. Primarul inca nu stie cat va fi subventia

Vesti proaste la sfarsit de saptamana. Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat vineri, 15 octombrie 2021, ca pretul gigacaloriei va creste de la 1 noiembrie. Potrivit acestuia, se estimeaza ca pretul gigacaloriei va urca de la 490 de lei, cat este in prezent, la 600 de lei.


Nicusor Dan a declarat la Europa FM ca la 1 noiembrie, cand o sa fir stabilit noul tarif,dar si tariful pe care ANRE il stabileste, Consiliul General va decide cat din cei 600 de lei o sa fie platiti de bucuresteni si cat o sa fie platit de Primarie in continuare.

Iata declaratia facuta de Nicusor Dan

"Estimarea este ca pretul total al gigacaloriei nu o sa mai fie 490 de lei, cum este acum, o sa fie undeva la 600 de lei, dar asta depinde de mai multe, raspunsul final o sa vina de la ANRE prin noiembrie, adica pe 27 octombrie pentru 1 noiembrie. Noi avem un contract (…) cu Comisia Europeana care ne da acei 300 de milioane de euro ca sa reparam 210 kilometri de conducta si acel contract are niste conditii foarte tehnice in ceea ce priveste subventia. Deci, la 1 noiembrie, cand o sa aflam si tariful pe care ANRE il stabileste, Consiliul General, dupa o dezbatere pe care o sa o avem, o sa spuna si cat din cei 600 de lei o sa fie platiti de bucuresteni si cat o sa fie platit de Primarie in continuare".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani