Grid star
eveniment

RAZBOI IN UCRAINA: NEGOCIERILE – Mesajul celor doua parti. Consilierul lui Zelensky anunta ca Rusia intelege deja acest lucru

Negocierile dintre Ucraina si Rusia se reiau luni, 14 martie 2022, prin videoconferinta. Ambele parti au transmis mesaje conform carora inregistreaza progrese, iar Ucraina se asteapta sa obtina rezultate concrete in zilele urmatoare.

Mihailo Podoliak, consilier al presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat, potrivit digi 24, ca Rusia percepe acum mult mai adecvat lumea din jurul ei. Este mult mai sensibila la pozitia Ucrainei, care si-a aratat capacitatile pe campul de lupta, si la actiunile Ucrainei in ceea ce priveste protejarea intereselor sale.

Propunerile noastre sunt pe masa si sunt foarte ferme. In primul rand, se refera la retragerea trupelor, incetarea focului etc. In principiu, nu vom renunta la niciuna dintre pozitiile noastre. Rusia intelege deja acest lucru. Rusia incepe sa discute constructiv”.

Ministrul rus de externe: “Noi nu am atacat nici Ucraina”

Negocierile dintre Rusia si Ucraina care au avut loc in Turcia in 10 martie 2022 s-au incheiat cu progese nesemnificative. Intalnirea a avut loc intre ministrii de Externe Serghei Lavrov si Dmitro Kuleba.

Kuleba a declarat intr-o conferinta dupa intalnire ca nu s-au facut progrese in privinta incetarii focului. Lavrov a aratat ca intalnirea a avut loc la initiativa partii turce, si a sustinut ca Rusia este deschisa negocierilor pentru a gasi o solutie de incheiere a conflictului si de a iesi din aceasta criza.

”Noi nu planuim sa atacam alte tari, noi nu am atacat nici Ucraina! Am explicat de nenumarate ori, situatia a degenerat in Ucraina unde era o amenintare directa pentru federatia rusa, in ciuda a numerosi ani de propuneri si negocieri. Nu am fost ascultati niciodata!”, a declarat Serghei Lavrov.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani