Grid star
eveniment

RAZBOI IN UCRAINA: REPREZENTANTI AI ADMINISTRATIEI BIDEN, LA KIEV – Ce l-au anuntat pe Zelensky

Doi reprezentanti ai administratiei Biden s-au aflat duminica la Kiev. Secretarul de stat american Antony Blinken si seful Pentagonului Lloyd Austin, s-au intalnit cu presedintele Volodimir Zelensky (foto), si au promis ajutor militar.


Aceasta este prima intalnire in Ucraina intre presedintele Zelenski si reprezentanti ai administratiei americane de la inceputul invaziei ruse, pe 24 februarie.
"Prietenia si colaborarea dintre Ucraina si Statele Unite sunt mai puternice ca niciodata”, a scris Volodimir Zelenski pe Twitter. Acesta a repetat ca tara sa are nevoie de si mai multe arme, inclusiv tehnica grea, pentru a face fata noii ofensive rusesti din estul si sudul tarii, care ameninta intreaga regiune Donbas si litoralul ucrainean al Marii Negre.

Ajutor militar

Oficialii americani au promis ajutor militar de peste 300 de milioane de dolari si au aprobat vanzari de munitie in valoare de 165 de milioane de dolari, potrivit digi 24, care citeaza The Guardian.
Blinken si Austin au mai spus ca presedintele american Joe Biden va anunta in curand un nou ambasador in Ucraina si ca diplomatii americani care au parasit tara inainte de razboi se vor intoarce incepand de saptamana viitoare. Ambasada SUA la Kiev va ramane pentru moment inchisa.

Blinken: "Ucraina invinge"

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat ca Rusia "esueaza in Ucraina” si ca "Ucraina invinge” in timpul unei conferinte de presa dupa vizita facuta la Kiev impreuna cu seful Pentagonului.
"Rusia a incercat sa distruga suveranitatea si independenta Ucrainei. A esuat. A incercat sa demonstreze puterea armatei sale, a economiei sale. Desigur, vedem exact contrariul. Nu stim cum va continua razboiul, dar stim ca o Ucraina suverana si independenta va exista mult mai mult timp decat va ramane Vladimir Putin la conducere,” a declarat Blinken.


Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani