Grid star
eveniment

RECALCULAREA PENSIILOR – Ministrul Muncii a anuntat ce se va intampla cu banii a 5 milioane de romani

Ministrul Muncii Raluca Turcan (foto dreapta, langa Ludovic Orban) a anuntat joi, 28 noiembrie 2021, ca in urmatoarele 18 luni vor fi recalculate cinci milioane de pensii.

Potrivit lui Turcan, recalcularea pensiilor inseamna ca vor fi inlaturate situatiile cand la pregatire egala, munca egala, contributii egale, pensiile sunt considerabil diferite.

Ministrul Muncii a precizat ca pensiile din sistemul public nu vor scadea in urma recalcularii, sustinand ca acest lucru va aduce o majorare pentru un numar mare de pensionari.

Iata declaratiile facute de Raluca Turcan:

“Ultima mare recalculare a pensiilor din sistemul a avut loc in perioada 2005 – 2010 si a cuprins un milion de dosare.

Am stabilit acum o perioada de maxim 18 luni pentru evaluarea a 5 milioane de dosare de pensii.

Recalcularea pensiilor inseamna ca vor fi inlaturate situatiile cand la pregatire egala, munca egala, contributii egale, pensiile sunt considerabil diferite. Noua lege aduce echitate pentru milioane de oameni.

Recalcularea se va face in baza unei legi care va inlocui legea 127 pe 2019 si va contine o formula care va folosi indicatorii inclusi in aceste dosare reevaluate si incluse in sistem electronic al Casei Nationale de Pensii.

La recalculare, niciuna din pensiile din sistemul public nu va scadea. Aceasta recalculare va aduce o majorare de pensii pentru un numar mare de pensionari”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani