Grid star
eveniment

REDESCHIDEREA PIETELOR – Iohannis ori minte, ori e un presedinte izolat

Presedintele Klaus Iohannis ori minte, ori e un presedinte izolat de realitate si pe care functionarii din subordine nu il informeaza cu ce legi au fost trimise de Parlament pentru a fi promulgate. Spunem asta avand in vedere declaratia lui Iohannis referitoare la legea privind redeschiderea pietelor.

Astfel, luni, 30 noiembrie 2020, seful statului a fost intrebat daca va promulga legea pentru redeschiderea pietelor.

Iata intrebarea primita si raspunsul, dialogul fiind redat pe site-ul Administratiei Prezidentiale: (click aici pentru a citi)

“Jurnalist: Domnule Presedinte, vreau sa va intreb daca va ganditi sa promulgati legea pentru redeschiderea pietelor?

Presedintele Romaniei: Legea pentru redeschiderea pietelor nu a ajuns la mine. Daca aveti mai departe alte intrebari”.

Legea a fost trimisa la Iohannis

Iohannis ori minte, ori este un presedinte izolat pe care functionarii din subordine nu il informeaza ce legi au fost trimise de Parlament pentru a fi promulgate. Lucru grav, in ambele cazuri!

In 10 noiembrie 2020, Camera Deputatilor a adoptat, in calitate de camera decizionala, legea referitoare la redeschiderea pietelor. Este vorba despre Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 78/2019 privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri in domeniul agriculturii, precum si pentru aprobarea unor masuri fiscal-bugetare.

Aceasta prevede la art. II:

“Pe durata starii de alerta, pietele agroalimentare in spatii inchise, targurile, balciurile, pietele mixte si volante, talciocurile, asa cum sunt definite potrivit dispozitiilor art. 7 alin. (1) din Hotararea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comertului cu produse si servicii de piata in unele zone publice, cu modificarile si completarile ulterioare, isi vor putea continua activitatea, cu respectarea restrictiilor referitoare la distantarea sociala si a masurilor de protectie sanitara”.

Mai mult, potrivit site-ului Camerei Deputatilor, in 12 noiembrie 2020, legea a fost trimisa la Klaus Iohannis pentru promulgare, insa presedintele pretinde ca legea nu a ajuns la el.


*Cititi aici Legea pentru redeschiderea pietelor

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani