Grid star
antreprenoriat

REDESCHIDEREA RESTAURANTELOR – Intervalul orar in care este, de fapt, permisa activitatea. Prefectul Capitalei isi cere scuze

Prefectul Municipiului Bucuresti Traian Berbeceanu (foto) si-a cerut scuze public dupa ce in cuprinsul Hotararii 2 din 22 ianuarie 2021 s-a constatat o eroare materiala in ceea ce priveste intervalul orar in care este permisa activitatea restaurantelor si cafenelelor, fiind inscris, in mod eronat, intervalul 06.00-21.00.

De fapt, intervalul in care este permisa activitatea restaurantelor si cafenelelor este 06.00- 23.00.

Iata anuntul Prefecturii Capitalei:

“Institutia Prefectului – Municipiul Bucuresti informeaza ca, in cuprinsul Hotararii nr.2 din 22.01.2021 adoptata de Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta, s-a constatat o eroare materiala in ceea ce priveste intervalul orar in care este permisa activitatea restaurantelor si cafenelelor, fiind inscris, in mod eronat, intervalul 06.00-21.00.

In Anexa nr.3 a H.G. nr.3/2021 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 13 ianuarie 2021, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, este prevazut orarul 06.00- 23.00, ca interval in care este permisa activitatea restaurantelor si cafenelelor.

Potrivit procesului-verbal de sedinta intocmit de Secretariatul Tehnic Permanent, in cadrul sedintei extraordinare a Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta s-a constatat ca, in intervalul de timp 20.01.2021 – 22.01.2021, incidenta cumulata in ultimele 14 zile a cazurilor din municipiul Bucuresti a fost mai mica de 3/1.000 de locuitori, potrivit comunicarii oficiale a Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti.

De asemenea, s-au luat in discutie obligativitatea respectarii prevederilor H.G. nr.3/2021 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 13 ianuarie 2021, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, potrivit Anexei nr.3 a aceluiasi act normativ.

In cadrul dezbaterilor, membrii Comitetului si-au exprimat punctele de vedere cu privire la oportunitatea adoptarii masurilor prevazute in Anexa nr.3, astfel cum au fost formulate de legiuitor. Nu au existat discutii referitoare la modificarea intervalului orar in care se vor aplica acestea masuri, altfel decat au fost prevazute in hotararea de guvern incidenta.

Astfel, potrivit reglementarilor prevazute de Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, a fost intocmita Erata la Hotararea nr.2 din 22.01.2021 a Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta, care va fi adusa la cunostinta publicului.

Prefectul municipiului Bucuresti, domnul Traian Berbeceanu, isi prezinta public scuzele pentru eroarea susmentionata”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani