Grid star
analize

Reducerea cheltuielilor la stat

Reducerea deficitului bugetar si consolidarea fiscala sunt elemente esentiale pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen mediu si lung. In acest sens, au fost aprobate in Coalitie o serie de masuri menite a elimina exceptiile de la plata unor contributii.

Totusi, viziunea PSD nu este aceea de a pune presiune pe mediul de afaceri, ci intelegem ca statul este primul care trebuie sa reduca cheltuielile bugetare.

Astfel, 200.000 de posturi bugetare vacante vor fi desfiintate, aceasta masura dorita de premierul Marcel Ciolacu si agreata in Coalitie are beneficii certe, indiferent cat ar incerca unii sau altii s-o submineze.

In primul rand ca se reduc bugetele institutiilor cu sumele prevazute pentru aceste posturi si, poate cel mai important lucru, se produce o reorganizare institutionala, o debirocratizare, care aduce mai multa suplete, mai multa eficienta si mai putini sefi si sefuleti. Romania are nevoie de consolidare fiscala pentru a mentine un deficit rezonabil al bugetului statului si a nu pierde fonduri europene, dar statul trebuie sa fie primul care sa dea exemplul reducerii cheltuielilor si a mai bunei gestionari a banilor.

De asemenea, in noua lege a salarizarii sporurile vor fi limitate la maximum 20% din salariul de incadrare, vor fi regandite sistemele concediilor medicale si a concediilor de odihna, pe durata carora nu este firesc sa mai fie acordata si norma de hrana.

sursa: Camera Deputatilor

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani