Grid star
analize

Romania, destinatie pentru investitorii straini

Romania ramane o destinatie importanta pentru investitorii straini!. Avem de-a face cu un context global marcat puternic de incertitudini si volatilitati, de consecintele escaladarii preturilor la energie, de presiuni inflationiste si costuri crescute ale finantarii. Dar, chiar si intr-un astfel de context, datele ne arata ca deciziile noastre ne mentin intr-o directie buna si primim semnale pozitive din economie.


Investitiile straine directe au crescut cu 43,7% in primele sapte luni ale acestui an, ajungand la 5,5 miliarde euro fata de 3,83 miliarde euro cat insumau in perioada similara a anului trecut. Elementele de stabilitate (politica, economica si de securitate) precum si angajamentele guvernamentale referitoare la reformele asumate prin PNRR si de reducere a deficitelor, alaturi de masurile concrete de sustinere a economiei primesc un raspuns pozitiv din partea investitorilor, raspuns reflectat si in rezultatele privind cresterea economica de 5,8% inregistrata in primul semestru al acestui an.
Masurile de sprijin al investitiilor private recent adoptate, in valoare de 4 miliarde euro, impreuna cu celelalte scheme de sustinere din pachetul “Sprijin pentru Romania” si schemele de ajutor de stat individual aflate in lucru, reliefeaza determinarea noastra si continuitatea eforturilor de a veni in intampinarea mediului de afaceri si a-l ajuta sa treaca peste aceasta perioada complicata printr-o actiune proactiva si pro-business.
Mai simplu spus: mai multe investitii inseamna mai multe locuri de munca, si mai ales locuri de munca bine platite! Sigur, suntem perfect constienti ca pana aceste rezultate pozitive nu se vor reflecta intr-o crestere semnificativa a nivelului de trai al romanilor, misiunea noastra continua.
Tocmai de aceea planurile pentru perioada urmatoare se vor concentra pe realizarea acestui obiectiv si pe contracararea puseului inflationist care se manifesta la nivelul intregii regiuni.

sursa: facebook: Adrian Caciu

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani