Grid star
eveniment

REPORNIREA ECONOMIEI – Programul de guvernare al PSD (Document)

Sanatatea, economia si educatia, obiectivele principale ale Programului de guvernare lansat de PSD.

PSD anunta ca Programul de guvernare al PSD contine masuri concrete, coerente si eficiente, pentru a controla pandemia, pentru a readuce oamenii in siguranta la munca si copiii la scoala, pentru a reporni economia!

Presedintele PSD Marcel Ciolacu (foto) a declarat ca romanii trebuie sa voteze la alegerile parlamentare din 6 decembrie ca si cum sanatatea lor ar depinde de asta:

„E din ce in ce mai clar pentru toata lumea: cu fiecare zi in care PNL ramane la conducerea tarii, Romania este mai bolnava, mai disperata. Am cerut amanarea alegerilor pentru a proteja sanatatea poporului nostru. Din pacate, nimic nu va impiedica PNL sa incerce sa se agate de putere! PSD va face tot ce ii sta in puteri pentru a se asigura ca oamenii voteaza si ca voteaza in siguranta.

Romanii care vor schimbarea, romanii care s-au saturat sa plateasca doar ca PNL sa stea la putere trebuie sa voteze ca si cum viata lor depinde de asta. Pentru ca nu ne mai putem permite inca patru ani de incompetenta si cinism PNL.

Romanii trebuie sa voteze ca si cum sanatatea lor ar depinde de asta! Romanii trebuie sa voteze ca si cum pensia lor ar depinde de asta! Romanii trebuie sa voteze ca si cum slujba lor ar depinde de asta! Romanii trebuie sa voteze ca si cum viitorul lor ar depinde de asta! Romanii trebuie sa voteze pentru a-si lua viata inapoi”.

Iata ce masuri propune PSD la capitolul Munca si Demnitate Sociala

SOLUTIILE PSD PENTRU COMBATEREA SOMAJULUI

-Ajutoare de stat pentru noi locuri de munca;

-Stimuli financiari de insertie pentru angajarea somerilor;

-Prime de ocupare impartite 50-50 (angajat/angajator);

-Prime de instruire si calificare;

-Vouchere de pregatire profesionala;
-Granturi pentru infiintarea de intreprinderi sociale

PROGRAMUL „UN LOC DE MUNCA PENTRU FIECARE”

Prima de ocupare de 600 €, impartita 50-50 intre angajator si angajat. Conditie: pe o perioada de un an, cu conditia mentinerii locului de munca inca un an.

PROGRAMUL „A DOUA SANSA”

-Prima de instruire de 350 € pe luna, pentru finalizarea studiilor gimnaziale, liceale, de ucenicie, pentru persoanele care au abandonat studiile. Suma este destinata sa acopere transportul, masa, cazarea si rechizitele, cu conditia finalizarii studiilor, fara a mai intrerupe scolarizarea.

PROGRAMUL „RESTART RURAL”

Granturi de 10.000-30.000 € pentru infiintarea de intreprinderi sociale si intreprinderi sociale de insertie. Domeniile vizate sunt agricultura, silvicultura, piscicultura si servicii conexe din mediul rural. Intreprinderile trebuie sa angajeze persoane apartinand grupurilor vulnerabile in proportie de 30% din totalul angajatilor.

PROGRAMUL „MENTORAT CU SENIORI”

Co-interesarea firmelor si rasplatirea meseriasilor cu experienta, iesiti la pensie, pentru a scoli o noua generatie de lucratori;

-Plata unei prime de 50% din salariul minim lunar pentru programe de 4 ore/zi, maximum 3 luni, pentru servicii de tutela/ tutoriat/mentorat sustinute de lucratori varstnici, pentru formarea noilor meseriasi.

PROGRAMUL DE STIMULARE A NATALITATII SI SPRIJIN PENTRU EDUCATIA TIMPURIE

-Acordarea de vouchere in valoare de 400 € la nasterea fiecarui copil;

-Majorarea indemnizatiei de crestere a copilului: cel putin salariul minim pe economie sau 100% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 7 salarii;

-Majorarea stimulentului de reinsertie in munca: cel putin 1,5 salarii minime in primul an de la nastere si un salariu minim net in al doilea an; acordarea acestuia pe o perioada de 3 ani in cazul nasterii celui de-al treilea copil .

PROTEJAREA DREPTURILOR ANGAJATILOR CARE MUNCESC IN COMPANII PRIVATE

-Modificarea Codului Muncii, in sensul prevenirii abuzurilor asupra angajatului prin practica orelor suplimentare neplatite;

-Clarificarea legislatiei in privinta tele-muncii si a muncii de la domiciliu, prin dialog cu patronatele si sindicatele, pentru introducerea dreptului la deconectare;

-Adaptarea legislatiei privind dialogul social la noile realitati provocate de pandemia COVID.

Cititi aici Programul de guvernare PSD - Munca si Demnitate Sociala

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani