Grid star
camere de comert

REPREZENTARE LA NIVEL MONDIAL - Presedintele CCIR, Mihai Daraban, obtine un nou mandat in Consiliul General al Federatiei Mondiale a Camerelor de Comert

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto), a fost reales in functia de membru in Consiliul General al Federatiei Mondiale a Camerelor de Comert (WCF), din cadrul Camerei de Comert Internationale (ICC), in urma votului exercitat de reprezentantii camerelor de comert din peste 100 de state. Astfel, Romania va fi reprezentata, pentru mandatul 2023-2025, in cel mai important for de conducere al organizatiei mondiale a camerelor de comert.

Consiliul General al WCF promoveaza rolul camerelor de comert ca intermediari intre mediul de afaceri si autoritati, precum si intre companii si publicul larg. Consiliul ofera asistenta in crearea camerelor de comert si consolidarea camerelor existente, in special in tarile in curs de dezvoltare si in economiile emergente. Totodata, Consiliul General incurajeaza cooperarea intre organizatiile camerale din intreaga lume, cu scopul de a imbunatati serviciile furnizate de catre acestea.

Recunoasterea meritelor

"Votul de sustinere primit din partea camerelor de comert din peste 100 de state membre WCF reprezinta o recunoastere a eforturilor Camerei de Comert si Industrie a Romaniei in promovarea unei economii globale si a unui comert liber. In precedentul mandat la WCF, ne-am concentrat activitatea pe ceea ce inseamna crearea de noi locuri de munca, dezvoltare durabila, precum si imbunatatirea nivelului de trai. In mod evident, aceste linii de actiune se vor regasi si in noul meu mandat. In plus, obtinerea unui portofoliu atat de important, ca reprezentant al sistemului cameral din Romania, reprezinta o confirmare a faptului ca eforturile depuse in sprijinirea mediului de afaceri romanesc in general si in ceea ce priveste internationalizarea business-ului autohton, in mod special, nu au fost in zadar si, mai mult decat atat, se bucura de recunoastere la nivel international”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Federatia Mondiala a Camerelor de Comert (WCF) este un organism non-politic si neguvernamental al Camerei de Comert Internationala (ICC). Infiintata initial in 1951, ca Biroul International al Camerelor de Comert, WCF are ca obiectiv unificarea si sustinerea retelei globale de camere de comert.

Camera de Comert Internationala este cea mai mare organizatie de afaceri din lume, cu o retea ce cuprinde aproximativ 40 de milioane de companii, angajand peste un miliard de persoane la nivel mondial.
ICC promoveaza comertul international, un management responsabil al afacerii precum si o abordare globala a reglementarilor de business, printr-un mix de activitati de promovare si de stabilire a standardelor. Printre membrii ICC se regasesc unele dintre mai mari companii din lume, IMM-uri, camere de comert si alte organizatii de afaceri.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani