Grid star
eveniment

RESTRICTIONAREA CIRCULATIEI TROTINETELOR: NICUSOR DAN A DECIS – Primarul Capitalei, anunt dupa consultarea cu societatea civila

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, anunta noi reguli in cadrul proiectului ”Strazi deschise-Bucuresti, Promenada Urbana”, care se desfasoara in weekend, atunci cand se inchide circulatia pe mai multe artere din zona centrala.

Una din deciziile luate este „restrictionarea circulatiei bicicletelor si trotinetelor doar pe pista dedicata si interzicerea acestora pe carosabilul devenit traseu pietonal si in zonele foarte aglomerate de pe traseu (Hotel Novotel, Teatrul Act - str. Amzei)”.

Dan arata ca pe parcursul desfasurarii proiectului a primit mai multe solicitari de la cetateni, motiv pentru a decis sa fie luate masuri menite sa asigure linistea riveranilor, dar si confortul si siguranta celor care participa la eveniment.
Acestea sunt:
-Limitarea muzicii amplificate in aer liber, atat pentru localurile/terasele din zona, cat si pentru artistii stradali;
-Desemnarea unor zone dedicate pentru artistii stradali care participa ad-hoc la eveniment;
-Interzicerea comertului stradal si a oricarui tip de mobilier stradal inestetic, care este in neconcordanta cu aspectul zonei.

Iata anuntul lui Nicusor Dan:

"Proiectul 'Strazi deschise-Bucuresti, Promenada Urbana' a atras deja zeci de mii de oameni in cele trei weekend-uri de desfasurare, dovada a nevoii bucurestenilor de zone pentru promenada si relaxare.
Pe parcursul desfasurarii proiectului am primit mai multe solicitari de la cetateni. Astfel, in urma consultarii cu societatea civila, impreuna cu echipa din cadrul Primariei care coordoneaza acest proiect, am decis sa luam cateva masuri menite sa asigure linistea riveranilor, dar si confortul si siguranta celor care participa la eveniment:
-Limitarea muzicii amplificate in aer liber, atat pentru localurile/terasele din zona, cat si pentru artistii stradali;
-Desemnarea unor zone dedicate pentru artistii stradali care participa ad-hoc la eveniment;
-Interzicerea comertului stradal si a oricarui tip de mobilier stradal inestetic, care este in neconcordanta cu aspectul zonei;
-Restrictionarea circulatiei bicicletelor si trotinetelor doar pe pista dedicata si interzicerea acestora pe carosabilul devenit traseu pietonal si in zonele foarte aglomerate de pe traseu (Hotel Novotel, Teatrul Act - str. Amzei).
Aceste masuri vor intra in vigoare chiar din acest weekend, politia locala a inceput deja informarea riveranilor, iar politistii locali vor fi prezenti pe tot parcursul desfasurarii proiectului pentru a ne asigura ca vor fi respectate aceste reguli”.

Promenada urbana

Primaria Capitalei a inceput un amplu proiect outdoor al Bucurestiului: „Strazi deschise – Bucuresti, Promenada urbana”.
Evenimentul se desfasoara in mai multe weekenduri din perioada 30 aprilie – 16 octombrie si presupune instaurarea temporara a cinci zone pietonale in zona centrala a orasului, respectiv: Calea Victoriei si strazile adiacente, Piata George Enescu, Piata Universitatii, Bulevardul Unirii, Soseaua Kiseleff, cu propunerea de extindere a zonelor pietonale si in afara centrului orasului, pe mai multe strazi din cele sase sectoare ale Capitalei.
Conceput ca un experiment urban in context pandemic, "Strazi deschise” are ca scop reconectarea afectiva a bucurestenilor cu orasul in care locuiesc si redescoperirea placerii de a-si petrece timpul in spatiul public, dar si revitalizarea unor artere principale ale orasului.
Programul editiei include activitati culturale (concerte, proiecte participative, performance-uri de dans contemporan, interventii artistice, spectacole de teatru), activitati sportive si educationale pregatite de mai multe institutii culturale ale orasului, dar si de operatori culturali privati si antreprenori HoReCa din Bucuresti.

​ Iata programul din acest wekend:

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani