Grid star
camere de comert

REUNIUNE LA NIVEL INALT – Secretarul general al CCIR, schimb de opinii cu privire la planurile nationale de redresare si rezilienta ale statelor membre

Secretarul General al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) Ovidiu Silaghi, a participat vineri, 28 mai 2021, la reuniunea Secretarilor Generali ai organizatiilor membre EUROCHAMBRES, eveniment care a avut pe ordinea de zi un schimb de opinii cu privire la planurile nationale de redresare si rezilienta (PNRR) ale statelor membre.
 
EUROCHAMBRES reprezinta peste 20 milioane de intreprinderi in Europa (dintre care 98% care sunt IMM-uri) prin intermediul celor 45 de organizatii nationale membre si a celor 1700 de camere regionale si locale.
 
"Inca de la inceput, CCIR si-a exprimat dorinta de a sprijini Guvernul Roman, prin consultari, in schitarea principalelor prioritati si sectoare de interes pentru comunitatea de afaceri, care sa fie incluse in PNRR. In acest sens, la inceputul lunii februarie 2021, CCIR a elaborat un document de pozitie unde se regasesc domeniile prioritare care, din perspectiva noastra, sunt importante pentru a fi incluse in PNNR, fie pentru reforme, fie pentru investitii.
Sectoarele prioritare si domeniile identificate pentru reforme si investitii care au fost, in cele din urma, incluse in planul national sunt cele referitoare la digitalizarea si reducerea birocratiei in administratia publica, decarbonizarea transportului, modernizarea si extinderea infrastructurii feroviare,cresterea investitiilor in tehnologiile verzi si curate, precum si in cele mai poluante sectoare (transport, agricultura, constructii si industria prelucratoare) pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera”,  a declarat secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi.
 
CCIR este membra a EUROCHAMBRES incepand cu anul 1993, avand initial calitatea de membru afiliat, iar incepand cu 2007, datorita aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, a obtinut calitatea de membru cu drepturi depline.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani