Grid star
camere de comert

PROMOVAREA MEDIULUI DE AFACERI- CCIR și AMRO, parteneri pentru dezvoltarea platformei de reconstrucție a Ucrainei

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban, si secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi, au participat in 11 octombrie 2023 la o masa rotunda cu reprezentantii American Romanian Business Council (AMRO) in cadrul careia au avut discutii cu presedintele organizatiei, Eric Stewart, precum si cu reprezentati ai unor companii membre, cum ar fi: Exiger, Mega Co si Lockheed Martin.

Evenimentul reprezinta un nou demers al CCIR de promovare a mediului de afaceri din Romania in Statele Unite ale Americii (SUA), presedintele organizatiei, Mihai Daraban, sustinand necesitatea extinderii investitiilor americane in tara noastra, ca motor de dezvoltare economica in zona energiei, a infrastructurii, a investitiilor greenfield si a altor sectoare economice care sa produca valoare adaugata ridicata.

Promovarea companiilor romanesti

Unul dintre punctele de mare interes din cadrul discutiilor a fost cel despre infiintarea unei platforme de promovare a companiilor romanesti pentru viitoarele proiecte de reconstructie a Ucrainei, interlocutorii americani exprimandu-si dorinta ferma de implicare, precum si acordarea de sprijin pentru CCIR in acest demers.

"Aceasta tema are o conotatie aparte in aceasta perioada in care comunitatea de afaceri romaneasca simte nevoia identificarii unui vector stabil si serios care sa asigure o comunicare calificata intre autoritatile romane si cele ucrainene.

Dialogul cu AMRO, care este un vechi partener al Romaniei in ceea ce priveste organizarea evenimentelor de afaceri in tara noastra, va continua si in perioada urmatoare, conform unui calendar pe care l-am agreat de comun acord”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Eveniment important

"Vizita conducerii CCIR la Washington, reprezinta un eveniment important pentru companiile noaste membre, exponente ale unor domenii de varf din industria americana, in sensul de a continua apropierea de comunitatea de afaceri romaneasca si de a diversifica proiectele comune”, a declarat presedintele AMRO, Erik Stewart.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani