Grid star
eveniment

REVOLTA IMPOTRIVA GUVERNULUI ORBAN – Omul de afaceri Ilan Laufer cere tragerea la raspundere a Executivului PNL: “Trebuie sa plateasca pentru vietile distruse si pierdute ale romanilor!”

Guvernul condus de premierul Ludovic Orban trebuie sa plateasca pentru vietile distruse si pierdute ale romanilor. Omul de afaceri Ilan Laufer (foto), liderul startup-ului politic “Platforma Social Liberala”, considera ca Guvernul Orban ar trebui sa fie demis de urgenta. Iar asta intrucat a fost incapabil sa gestioneze criza de sanatate provocata de pandemia de coronavirus.

Intr-o ampla postare pe pagina sa de Facebook, de luni, 22 iunie 2020, Ilan Laufer acuza Executivul PNL ca a picat testul civilizatiei si s-a comportat ca un personaj preistoric, lasand categoriile vulnerabile sa se descurce in fata selectiei naturale. “Romanii, chiar si cei asimptomatici, daca au fost testati pozitiv la noul coronavirus, au fost luati pe sus, ca infractorii, si inchisi in spitale. Drepturile lor au fost incalcate. Drepturile bolnavilor cronici au fost incalcate”, reclama Ilan Laufer.

De asemenea, Laufer someaza Guvernul sa ofere raspunsuri la urmatoarele intrebari:

-cati bolnavi cronici au avut nevoie de ingrijiri medicale, pe perioada situatiei de urgenta si a situatiei de alerta si nu au beneficiat de ele pentru ca medicilor le-a fost interzis sa se ocupe de altfel de cazuri decat cele de COVID-19?

-cati bolnavi cronici au murit, in perioada starii de urgenta si a celei de alerta, pentru ca nu au avut acces, datorita restrictiilor impuse, la servicii medicale?

-din ce categorie provin cei care sunt testati, cate teste sunt din categoria celor care se repeta, cate teste se fac pentru prima data unei persoane?

Prezentam comentariul omului de afaceri Ilan Laufer:

Dictatura liberala a omorat speranta de viata a romanilor

Gradul de civilizatie si emancipare al unei natiuni se cunoaste dupa capacitatea ei de a se ingriji de cei aflati in dificultate, de varstnici, de oamenii bolnavi, de cei cu nevoi speciale, si mai ales de cei aflati in situatii speciale, care necesita actiuni concrete, care ii includ pe toti membrii unei colectivitati.

Guvernul Ludovic Orban a picat acest test al civilizatiei. S-a comportat, pe perioada pandemiei SARS-CoV-2, ca un personaj din preistorie care a lasat categoriile vulnerabile sa se descurce in fata selectiei naturale, pe principiul cine rezista, rezista si traieste. Cine nu, nu!

Guvernul liberal Orban este incapabil sa gestioneze mai mult de o problema o data. Si nici pe aceea nu o gestioneaza bine.

Pentru modul in care a gestionat criza din sanatate, provocata de pandemia SARS -CoV-2, ar trebui sa isi prezinte, neintarziat, demisia de onoare in fata poporului! Problema este ca acest guvern nu stie ce este aceea onoare.

Asadar, guvernul Ludovic Orban trebuie demis urgent! Apoi trebuie sa de explicatii si sa plateasca pentru toti bolnavii cronici ale caror boli s-au agravat pentru ca mai bine de 3-4 luni nu au avut acces in spitale. In viziunea obtuza a ministrului sanatatii toate spitalele au fost inchise! Toate spitalele au asteptat bolnavii COVID-19.

Romanii, chiar si cei asimptomatici, daca au fost testati pozitiv la noul coronavirus, au fost luati pe sus, ca infractorii, si inchisi in spitale. Drepturile lor au fost incalcate.

Drepturile bolnavilor cronici au fost incalcate.

Guvernul Orban, in incapacitatea lui de a intelege si de a lupta cu SARS-CoV-2, a decis sa incalce drepturile a mai bine de 19 milioane de romani. Le-a luat toate drepturile de exprimare, de miscare, de libertate si i-a inchis in case, in centre de carantina, in spitale, ignorand miile de romani care aveau nevoie urgenta de ingrijirii medicale.

Era foarte simplu ca in acele spitale in care constructia o permitea, sa inchida doar unele zone, sa le organizeze si sa le dedice bolnavilor COVID-19, permitand si celorlalti pacienti sa beneficieze, in continuare de ingrijiri medicale.

Cati dintre voi ati avut sanatatea pusa in pericol de deciziile aberante ale guvernului pe perioada starii de urgenta si a starii de aletra?

Cati dintre voi va plangeti acum parintii, bunicii, sotii, copiii care au pierdut lupta cu boala care-i macina pentru ca nu au putut ajunge, din cauza interzicerii medicilor de a le acorda asistenta medicala pentru ca toate spitatlele au fost inchise in asteptarea unor pacienti COVID asimptomatici care puteau fi ingrijiti ambulatoriu?

Au fost zvonuri ca apartinatori ai celor care au decedat in spitale ar fi fost mituiti, in cel mai grotesc si grosolan mod, de a-si declara rudele decedate din cauza COVID-19.

Cati dintre voi ati primit aceasta propunere? Din partea cui?

Cati dintre voi ati avut nevoie de asistenta medicala si ingrijiri de specialitate, pentru voi sau pentru cineva drag, din martie pana acum si, din cauza restrictiilor impuse, fara nicio ratiune logica de guvern, nu ati putut beneficia de ele?

Cati dintre voi sau cei dragi voua au avut nevoie sa faca operatii in aceasta perioada si le-afost refuzat dreptul de a a-si imbunatati sanatatea din cauza unor masuri ale guvernului impotriva SARS-CoV-2 absurde si extrem de periculoase?

Cator pacienti li s-a redus speranta de viata din cauza acestor masuri haotice, restrictive in ceea ce priveste sanatatea?

Cer public, guvernului Ludovic Orban:

- sa spuna cati bolnavi cronici au avut nevoie de ingrijiri medicale, pe perioada situatiei de urgenta si a situatiei de alerta si nu au beneficiat de ele pentru ca medicilor le-a fost interzis sa se ocupe de altfel de cazuri decat cele de COVID-19?

- cati bolnavi cronici au murit, in perioada starii de urgenta si a celei de alerta, pentru ca nu au avut acces, datorita restrictiilor impuse, la servicii medicale?

-sa dea publicitatii informatii complete referitoare la testele care se fac: din ce categorie provin cei care sunt testati, cate teste sunt din categoria celor care se repeta, cate teste se fac pentru prima data unei persoane.

Guvernul Ludovic Orban trebuie sa raspunda si sa plateasca pentru vietile distruse si pierdute ale romanilor!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani