Grid star
eveniment

RIDICAREA RESTRICTIILOR – Ministerul Sanatatii a facut anuntul. Care este data

Secretarul de stat in ministerul Sanatatii Andrei Baciu (foto stanga, langa Florin Citu) anunta ca Romania ar putea scapa de restrictii incepand cu 1 iunie.

Andrei Baciu a confirmat la Antena 3 ca relaxarea restrictiilor va fi posibila in aproximativ doua luni, mai exact pe 1 iunie.

Iata declaratiile facute de Andrei Baciu:

"Este esential sa le putem oferi tuturor pacientilor din Romania, serviciile medicale de care au nevoie, pentru ca vedem ca acest virus are un impact extraordinar de mare si practic, nu cruta pe nimeni. Vesti bune ca urmare a acestor demersuri sunt ca, totusi, au fost identificate foarte repede cateva paturi suplimentare. In 2-3 zile au fost identificate si operationalizate deja 12 paturi. Alte 73 de paturi au fost identificate si se cauta solutii asfel incat sa fie operationalizate cat mai repede si toate aceste lucruri, la pachet cu ritmul accelerat cu care se desfasoara vaccinarea.
Practic, dau un trend care s-a stabilizat. Aproape ca intra pe o faza descendenta, ceea ce este imbucurator, pentru ca usor-usor, putem sa ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, cand putem sa ne gandim la o ridicare a masurilor si la inca un pas mai aproape de o viata normala pe care o asteptam cu totii, de foarte mult timp".

Citu confirma

Premierul Florin Citu anunta in 5 aprilie 2021, ca de la 1 iunie Romania va reveni la normalitate. Citu a spus ca se constituie un comitet interministerial care se va ocupa ca de la 1 iunie acest lucru sa devina posibil (click aici pentru a citi).
Premierul a vorbit si despre relaxarea restrictiilor din vara, si a declarat ca spera sa fie cat mai multe.
Citu a mai precizat ca in aprilie si mai vom avea 8,3 milioane de doze de vaccin care intra in Romania, iar pana in iunie vor fi cinci milioane de persoane vaccinate.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani