Grid star
banci

ROBOR CONTINUA SA CREASCA IN PRIMA ZI LUCRATOARE DIN 2022 – Indicele folosit pentru calcularea dobanzilor variabile la creditele in lei a ajuns la 3,02%

2022 incepe cu vesti proaste pentru cei cu credite la banca. Si asta pentru ca indicele ROBOR la trei luni folosit pentru calcularea dobanzilor variabile la creditele in lei contractate inainte de luna mai 2019 isi continua cresterea si pare de neoprit.

Banca Nationala a Romaniei a anuntat luni, 3 ianuarie 2021, ca ROBOR este cotat la 3,02%. In 31 decembrie 2021, indicele “valora” 3,01%, iar in 30 decembrie 2,99%. In 29 decembrie, ROBOR era cotat la 2,96%, la fel ca in ziua precedenta.

Calcularea dobanzilor la creditele bancare

Explozia ROBOR inseamna ca romanii vor plati dobanzi mai mari la credite. Iar dupa cum arata lucrurile, este posibil ca indicele sa creasca in continuare. ROBOR este un indicator foarte important, de referinta pentru calculul dobanzilor creditelor luate in lei, iar cu ajutorul acestuia se stabilesc dobanzile la ratele pe care va trebui sa le platim in fiecare luna.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani