Grid star
banci

ROBORUL SE APROPIE DE 8% - Salt urias in weekend. Explozie a ratelor la banca

Probleme pentru romanii cu rate la banca. Acestea cresc, si nu se mai opresc.

Indicele ROBOR la trei luni folosit pentru calcularea dobanzilor variabile la creditele in lei contractate inainte de luna mai 2019 a explodat in weekend si se apropie de 8%. Banca Nationala a Romaniei a anuntat luni, 25 iulie 2022, cotatia: 7,51%. Vineri, ROBOR "valora” 7,36%.

Creditarea

Banca Nationala a Romaniei anunta recent ca procesul de creditare a ramas intens in primele doua luni ale trimestrului II, inclusiv pe fondul sporirii necesarului de finantare a activitatii curente a firmelor, in actualul context
"Prin urmare, dinamica anuala de doua cifre a creditului acordat sectorului privat a continuat sa creasca, ajungand la 16,5 la suta in luna mai, in conditiile in care mentinerea relativ constanta a variatiei deosebit de inalte a componentei in lei – cu un sprijin in crestere, dar relativ modest, al programelor guvernamentale –, a fost insotita de o noua accelerare a cresterii creditului in valuta. Similar lunilor precedente, plusul de dinamica a fost adus aproape integral de imprumuturile societatilor nefinanciare, dar cu aportul ambelor componente, de aceasta data. Pe ansamblu, ponderea componentei in lei in creditul acordat sectorului privat s-a mentinut constanta, la 72,7 la suta”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani