Grid star
eveniment

ROMANIA, INVITATA LA RECONSTRUCTIA UCRAINEI – Ce a discutat premierul Ciuca cu ministrul lui Zelensky

Ucraina invita Romania sa participe la reconstructia tarii, in urma atacului armat al Rusiei. Premierul Nicolae Ciuca s-a intalnit vineri, 22 aprilie 2022, cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.


Ministrul de Externe ucrainean a prezentat pe larg situatia militara de pe teren din Ucraina si a multumit Guvernului Romaniei si cetatenilor romani pentru tot sprijinul acordat si solidaritatea manifestata inca de la declansarea agresiunii militare ruse.
Totodata, diplomatul ucrainean a transmis Romaniei invitatia de a contribui substantial la eforturile necesare pentru reconstructie in Ucraina.

Iata anuntul Executivului:

"Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciuca l-a primit, la Palatul Victoria, pe ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.
In cadrul intrevederii, a fost analizata situatia de securitate si militara din regiune, in urma agresiunii militare ruse.
Premierul roman a prezentat eforturile autoritatilor, alaturi de societatea civila, voluntari si organizatii umanitare internationale in sprijinirea celor peste 800 de mii de refugiati ucraineni intrati in tara noastra de la izbucnirea razboiului. A fost evidentiat rolul important al hub-ului umanitar de la Suceava in colectarea si coordonarea formelor de sprijin acordat la nivel european si international.

Sprijin pentru Ucraina

Cu aceeasi ocazie, premierul Nicolae-Ionel Ciuca a dat asigurari de continuare a  sprijinului acordat Ucrainei pentru ajutor umanitar, gestionarea fluxului de refugiati, facilitarea exporturilor ucrainene.
La randul sau, ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a prezentat pe larg situatia militara de pe teren din Ucraina si a multumit Guvernului Romaniei si cetatenilor romani pentru tot sprijinul acordat si solidaritatea manifestata inca de la declansarea agresiunii militare ruse. Totodata, diplomatul ucrainean a transmis Romaniei invitatia de a contribui substantial la eforturile necesare pentru reconstructie in Ucraina”.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani