Grid star
antreprenoriat

ROMANIA ISI VA REVENI DUPA DEZASTRUL IOHANNIS-ORBAN-CITU – Patru directii de actiune trebuie urmate

Exista sanse ca Romania sa-si revina dupa dezastrul facut de regimul presedintelui Klaus Iohannis (foto 1 stanga), al premierului Ludovic Orban (foto 1 centru) si al ministrului de Finante, Florin Citu (foto 1 dreapta). Esential este insa a fi urmate patru directii de actiune.

Ne referim la:

- accelerarea investitiilor publice care creeaza locuri de munca stabile;

- infiintarea Bancii de Dezvoltare a Romaniei care sa finanteze IMM-urile, marile proiecte de infrastructura si exporturile;

- crearea Fondului Strategic de Investitii pentru sustinerea sectoarelor competitive ale economiei;

- finantarea tuturor investitiilor aflate in derulare si finalizarea lor.

Cele patru directii sunt cuprinse in programul de guvernare al PSD in ceea ce priveste relansarea economica, a anuntat fostul ministru al Economiei Gheorghe Simon (foto 2) si candidat al PSD Maramures pentru un nou mandat de deputat.

Iata comunicatul parlamentarului:

Gheorghe Simon: 'PSD propune un pachet de masuri de relansare economica a Romaniei'

'Repornim Romania' – pachetul cu masuri de relansare economica propus de PSD va scoate Romania din criza economica in care au afundat-o Iohannis si Orban alaturi de ministrul Catu, care stie doar cum sa imprumute tot mai mult tara. Candidatul PSD Maramures pentru Camera Deputatilor, parlamentarul Gheorghe Simon, arata ca PSD are solutii reale pentru relansarea economiei.

'In aceasta perioada dificila pe care o parcurge Romania – generata de efectele sanitare si economice ale pandemiei, dar si de iresponsabilitatea Guvernului PNL –, se impune adoptarea si implementarea unor masuri sustenabile si eficiente. PSD are solutiile care privesc accelerarea investitiilor publice care creeaza locuri de munca stabile; infiintarea Bancii de Dezvoltare a Romaniei care sa finanteze IMM-urile, marile proiecte de infrastructura si exporturile; crearea Fondului Strategic de Investitii pentru sustinerea sectoarelor competitive ale economiei; finantarea tuturor investitiilor aflate in derulare si finalizarea lor', sustine deputatul Gheorghe Simon, candidat pentru un nou mandat in Parlamentul Romaniei, la alegerile din 6 decembrie.

Pe langa aceste masuri, PSD sprijina angajatorii care isi reiau activitatea si reincadreaza romanii care si-au pierdut locul de munca in perioada starii de urgenta si alerta, dar si pe cei care au revenit in tara. PSD protejeaza puterea de cumparare a populatiei, sustine familiile cu venituri mici si personalul medical, deblocheaza economia si diminueaza blocajul financiar si creditul comercial. PSD sustine agricultura romaneasca si incurajeaza revenirea imediata a sectorului de transport si a sectorului de productie auto si electrocasnice.

PSD propune un Program de relansare a productiei in Romania, prin stimularea investitiilor mari de tip greenfield si prin crearea unui Fond de Industrializare pe baza de Licente. Totodata, prevede programe de sprijin prioritar in industria de medicamente, de echipamente medicale, chimica, alimentara si altele, pe langa clusterele de competitivitate existente acum, in industria auto si piese, IT si energie. Un alt proiect al PSD este regandirea lanturilor de productie pe componente interne; cresterea nivelului de prelucrare, inclusiv tehnologica, pe plan intern. Tot aici poate fi amintit programul 'Produse proaspete in fiecare casa' - solutii care sa aduca produsele agroalimentare romanesti din ferme si exploatatii agricole romanesti pe masa fiecarui roman. Nu in ultimul rand, PSD propune programe de sprijin pentru toti producatorii agricoli romani, in vederea cresterii productiei si furnizarii unor bunuri agricole de calitate, la preturi mici, arata reprezentantii social-democratilor maramureseni”.

comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT MARAMURES, cod mandatar financiar 11200020

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani