Grid star
punguta cu doi bani

Romania – paradisul camatarilor

Tineti minte conditiile draconice impuse Romaniei in 2009 de catre FMI si Banca Mondiala in schimbul impovaratorului imprumut contractat de regimul Basescu-Boc? Ei bine, regimul Iohannis-Citu a atins noi culmi ale batjocurii fata de romani, inrobind si mai grav romanii la camatarii straini.

N-o spunem noi, ci fostul prim-ministru Victor Ponta, care si-a varsat naduful pe Facebook luni, 14 iunie 2021, dupa ce Banca Nationala a Romaniei a anuntat ca Romania si-a sporit cu peste 1 miliard de lei datoria externa in numai patru luni (ianuarie-aprilie 2021).

Ponta compara actuala guvernare PNL cu mandatul lui de premier, in care datoria externa a Romaniei a scazut, nu a crescut.

Iata postarea lui Victor Ponta:

Am citit anuntul BNR: in 4 luni ( Ianuarie- Aprilie 2021) Romania si-a marit datoria externa cu 1 Miliard de Euro.

E mult? E putin? E rau? E bine? Dl Citu stie sigur ca e foarte bine. Eu am doar niste precizari:

1. Intre 2012 si 2015 am SCAZUT datoria externa de la 99 la 90 de miliarde de Euro ( in conditiile in care economia a crescut, taxele au scazut, salariile si pensiile au crescut si deficitul bugetar si comercial a scazut ) - acum, in 2021 am CRESCUT la 127 de miliarde de Euro = plus 37 de miliarde de Euro!

2. Cred ca e important ca oamenii sa inteleaga , dincolo de cifre, UNDE s-au dus aceste imprumuturi externe / unde este miliardul imprumutat in primele 4 luni din 2021? Unde sunt cei 37 de miliarde Euro imprumutati din 2016 pana azi? Dvs ii vedeti acesti bani?

3. Datoria e crescut si creste in fiecare zi / problema este ca Romania se imprumuta cu o dobanda cel putin dubla fata de vecinii nostri din UE ( nu mai spunem de Germania sau alte tari din Vest). Dobanda chiar inseamna bani care nu se regasesc nicaieri la romani

4. Pe Ceausescu l-au impuscat pentru ca platise datoria externa / mie mi-au facut dosare penale pentru ca nu am mai facut imprumuturi / pe PNL si USR ii premiaza fiindca fac imprumuturi externe! Ce sa mai inteleaga bietul roman?

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani