Grid star
analize

Romania trebuie sa fie independenta

La Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, evenimentul de marca al membrilor corpului diplomatic, i-am felicitat pe colegii nostri din intreaga lume care reprezinta Romania.

In aceste eforturi de afirmare, energia joaca un rol de temelie. Tara noastra si-a asumat construirea unui sistem energetic care furnizeaza energie sigura, la un pret corect si cat mai verde — in aceasta ordine. Fara energie nu exista dezvoltare economica, iar fara dezvoltare economica nu exista viitor. L-am citat pe marele liberal Vintila Bratianu, cel caruia ii datoram principiul “prin noi insine”:

“Unei natiuni cucerite cu taisul sabiei ii ramane dreptul de revendicare, pe cand, din contra, o natiune cucerita prin mijloace economice este nimicita pentru totdeauna in drept si in fapt”.

In domeniul energiei, Romania nu doar ca trebuie sa fie independenta, dar poate fi un varf de lance pentru intreaga Europa. Suntem binecuvantati cu resurse energetice, atat hidrocarburi cat si resurse de energie regenerabila, suntem una dintre tarile cu un ciclu nuclear integrat si traditie independenta de Est, si avem ambitia de a fi una dintre primele tari din lume cu reactoare modulare mici. Iar toate acestea sunt posibile datorita profesionistilor romani de top. Nu in ultimul rand, in Ministerul Energiei dispunem de aproape 18 miliarde de euro din fonduri europene pentru investitii in proiecte vitale pentru sistemul energetic national.

Alaturi de Corpul Diplomatic, vom transforma Romania intr-un pol de stabilitate si securitate energetica pentru regiune si pentru intreaga Europa.

sursa: facebook Sebastian Burduja

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani