Grid star
eveniment

S-A VOTAT MARIREA PENSIILOR - Ce pregateste Guvernul Orban

Punctul de pensie creste cu 40% dupa ce plenul reunit al Parlamentului a adoptat, marți, 22 septembrie 2020, proiectul privind rectificarea bugetului de stat. Practic, s-a votat majorarea pensiilor.

Cu toate acestea, pensionarii nu vor beneficia prea curand de aceasta marire, pentru ca PNL a anunta ca va ataca legea la Curtea Constitutionala.

Ministrul de Finante Florin Citu a vorbit inainte de votul din Parlament despre posibile taieri de pensii. Acesta a declarat ca daca Parlamentul va vota majorarea punctului de pensie cu 40%, “s-ar putea ca trecerea acestei legi sa-i faca pe oameni sa dea banii inapoi” (click aici pentru a citi).

Majorarea cu doar 14%, abrogata


Adoptarea proiectului privind rectificarea bugetului de stat vine dupa ce parlamentarii PSD din comisiile reunite de buget finante au votat miercuri, 16 septembrie 2020, majorarea pensiilor cu 40%. Mai exact, majorarea punctului de pensie cu 40%.

Astfel, s-a decis abrogarea articolului din legea privind rectificarea bugetara in care se prevede majorarea cu doar 14% a pensiilor, in loc de 40%.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani