Grid star
eveniment

SALARIUL MINIM – Ministrul Economiei cere sa se faca: „Este pentru toata lumea”

Zero taxe pe salariul minim vrea ministrul Economiei, Claudiu Nasui. Potrivit acestuia, masura s-ar aplica tuturor romanilor:
"Practic valoarea unui salariu minim nu este impozitata, iar taxele incep de la valoarea aceea in sus".
Nasui a precizat la antena 3 ca in Romania sunt 1.6 milioane de oameni care primesc salariul minim pe economie. Potrivit ministrului Economiei, in momentul negocierii programului de guvernare, USR a propus a propus doua optiuni, iar cea mai buna in opinia ministrului Economiei era cea in care se intampla aceasta masura, gradual, pentru intreaga economie:

"Punem, sa zicem, 500 de lei. Primii 500 de lei sunt neimpozitabili. Nu era un salariu minim, dar primul an faceam 500 de lei”.

Iata declaratiile facute de Claudiu Nasui:

”Nu este apetisant doar pentru cei care au salariul minim. Este pentru toata lumea, pentru ca este o masura care s-ar aplica tuturor, pentru ca se aplica pe valoarea unui salariu minim. Practic valoarea unui salariu minim nu este impozitata, iar taxele incep de la valoarea aceea in sus. Asta este un mod in care daca tot vrem sa ajutam economia, asa trebuie sa o ajutam. Este un lucru care sare in ochi imediat cand te uiti la fiscalitatea muncii din tarile din UE, inclusiv Romania.

Impactul masurii

Impactul acestei masuri, facuta esalonat si asa cum am propus-o noi, este mai mica decat noul PNDL propus. Noi in momentul negocierii programului de guvernare am propus a propus doua optiuni. De fapt, cea mai buna era cea in care se intampla aceasta masura, gradual, pentru intreaga economie. Punem, sa zicem, 500 de lei. Primii 500 de lei sunt neimpozitabili. Nu era un salariu minim, dar primul an faceam 500 de lei.
Urmatorul an, mai puneam 500 de lei si tot asa. Si puteam sa o facem gradual. Nu trebuia neaparat sa fie 500 de lei, puteau sa fie 400, mai mult, mai putin, dar ideea era sa mergem intr-acolo. Sa ajungem si noi sa aplicam o masura europeana, pentru ca aproape toate tarile europene au genul acesta de protectii.
Una e sa ti se ia jumatate din bani cand esti director de banca, parlamentar sau ministru si alta e sa ti se ia cand esti pe salariul minim”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani