Grid star
eveniment

SAPTAMANA DE LUCRU DE PATRU ZILE – Ministrul Muncii: "O chestiune extrem de serioasa”. Pozitia sindicatelor si patronatelor

Ministrul Muncii, Marius Budai (foto), vorbeste despre posibilitatea implementarii saptamanii de lucru de patru zile in Romania. Acesta a declarat ca este este nevoie de un dialog social serios care sa implice specialisti de la ministerele Muncii si Sanatatii, dar si patronatele si sindicatele, si ca daca in cadrul unei astfel de discutii se va agrea aceasta masura, o va sustine.

Potrivit lui Budai a declarat la digi24 ca este o chestiune extrem de serioasa, care trebuie dezbatuta.

"Sunt tari in Europa care au implementat deja acest lucru, se discuta si in Belgia, acum, din cate stiu, pentru o posibilitate, nu obligativitate. Eu cred ca discutia ar trebui sa porneasca cu specialisti din Ministerul Sanatatii, din Ministerul Muncii, patronate si sindicate. Propunerea este extrem de serioasa si trebuie sa vedem daca la noi, in Romania, in aceasta perioada, cu aceste crize – sanitara, de securitate, economica – este oportuna o aceasta masura. Sunt adeptul unui dialog social asezat si, daca in urma acestuia se va agrea aceasta masura, atunci cu siguranta voi fi un sustinator, dar atunci cand voi avea toate elementele”.

Discutiile au inceput deja

Ministrul Muncii a mai spus ca a avut discutii cu o parte dintre sindicate si patronate, iar unele patronate agreeaza, altele sindicate nu vor sa mareasca programul de lucru.

"Deja am avut discutii cu o parte dintre sindicate si patronate, unele patronate agreeaza, altele sindicate nu vor sa mareasca programul de lucru. Avem o directiva care ne creeaza un echilibru intre profesional si mediul familial. Trebuie sa le luam pe toate in calcul – discutia este mai mare”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani