Grid star
eveniment

SCOT IOHANNIS SI CIUCA ARMATA PE STRAZI? - Teorie incendiara despre numirea generalului Nicolae Ciuca la sefia Guvernului. Iata care este frica cea mai mare a presedintelui Klaus Iohannis

Armata ar putea fi scoasa pe strazi in cazul in care crizele economica si sanitara vor degenera in violente de strada. Tocmai de aceea presedintele Klaus Iohannis l-a instalat pe generalul (r) Nicolae Ciuca (foto stanga) la conducerea Guvernului.

Teoria, una extrem de interesanta, a fost lansata de jurnalistul Sorin Rosca Stanescu, miercuri, 9 decembrie 2020, intr-un editorial intitulat “Maciuca lui Klaus Iohannis”, publicat pe site-ul corectnews.com. Iata analiza lui Sorin Rosca Stanescu:

“Maciuca lui Klaus Iohannis

Desemnarea generalului de Armata Nicolae Ciuca in pozitia de premier interimar, o miscare riscanta si in forta, care infioara cancelariile Uniunii Europene, poate fi un semnal ca presedintele Klaus Iohannis asteapta o criza politica fara precedent. Si incearca sa-si securizeze pozitia, aducand la conducerea Executivului un om de mana forte. Sau, dimpotriva, ca incearca astfel sa-si consolideze pozitia de presedinte jucator. Nu este exclus sa se pregateasca pentru ambele alternative. Si daca Ciuca va fi si premierul desemnat?

Am semnalat in interventiile mele TV o fractura logica de mari proportii. Pe care, in mod obligatoriu, trebuie sa o intelegem. Sa o descifram. PNL a pierdut alegerile. Nu Guvernul. In aceste conditii, daca se punea problema unei demisii de onoare, Ludovic Orban trebuia sa-si depuna mandatul de presedinte PNL. In niciun caz mandatul de premier. Toti analistii pe care i-am auzit au o singura explicatie. Si anume ca Ludovic Orban a fost fortat de catre Klaus Iohannis si de catre aripa pro-prezidentiala din conducerea PNL sa lase locul liber de la Palatul Victoria. Pentru ca acolo trebuia adus generalul de Armata Nicolae Ciuca. Aceasta mutare s-a facut cu riscul ca pana la instalarea unu nou Guvern, rezultat din alegerile parlamentare, Executivul sa functioneze castrat, fara posibilitatea de a emite o categorie larga de ordonante de urgenta.

Dovada ca asa stau lucrurile ne-o furnizeaza primele miscari ale generalului de Amata. Acesta ii matura literalmente de la Palatul Victoria pe oamenii cheie instalati de Ludovic Orban. Incepand cu secretarul general al Guvernului. in aceasta pozitie, incepand de ieri, a fost instalat Dragos Condrea, care nu este un oarecare. In perioada ’96-’98, cand practic s-au savarsit cele mai mari faradelegi, acesta a fost consilier juridic la Bancorex. Nu avea cum sa nu stie cum sunt furati si de catre cine banii celei mai mari banci din Romania, care in final a fost falimentata. Cum-necum, in perioada 2002-2003, il gasim pe acest om al sistemului in importanta pozitie de director al Directiei de Combatere a Coruptiei si Prevenirea Criminalitatii Organizate din cadrul Corpului de Control al primului-ministru. Condrea este un militar mascat. Este doar un prim exemplu. Cum aratam, rand pe rand, sunt maturati toti oamenii lui Orban, pentru a fi instalata o noua echipa. Oare de ce?

Oare de ce se produc asemenea schimbari intr-un Guvern care, teoretic, are o viata scurta de cel mult doua-trei saptamani? Nu exista decat o singura explicatie. Klaus Iohannis, dupa ce va juca rolul de mediator in comedia ce urmeaza sa se desfasoare la Palatul Cotroceni a asa-ziselor consultari cu partidele parlamentare, il va numi pe Nicolae Ciuca, general de Armata, candidat de premier. Iar acesta la randul sau, neintampinand practic nicio opozitie din partea PNL, va numi in posturile ministeriale cheie cei mai fideli oameni ai presedintelui. In felul acesta, Iohannis isi va securiza Guvernul sau.

Din primele informatii reiese ca PNL are de gand sa imparta ministerele in felul urmator: 50% PNL, cu toti ministrii propusi si numiti de Klaus Iohannis, 30% USR si 20% UDMR. Si aici exista o ciudatenie. Daca ar fi respectate procentele rezultate din alegeri, USR-ului i s-ar cuveni 40% din pozitiile ministeriale, iar UDMR-ului doar 10%. Sunt curios pana la urma ce va rezulta din negocieri.

Nu pot trece usor peste dilema AUR. Dupa ce George Simion a anuntat ca AUR nu face alianta cu nimeni, intr-o dezbatere desfasurata ieri seara pe un platou al unei importante televiziuni de stiri, acesta a deschis larg o poarta a negocierilor cu PSD. In acelasi timp, este de retinut ca acesta a anuntat ca va initia procedura parlamentara de suspendare din functie a lui Klaus Iohannis, intrucat acesta a incalcat Constitutia Romaniei. George Simion, noua stea a politicii romanesti, despre care se spune ca in mod straniu a trecut pe sub toate radarele si a dat o lovitura politica de mari proportii, fara ca serviciile sa fi putut sa-l bareze – sau poate dimpotriva, l-or fi ajutat – ar putea da semnalul unor mari tulburari politice. Pe fondul unei crize sanitare si a unei crize economice care scapa oricarui control. Atat din partea presedintelui, cat si din partea generalului de Armata. Ei bine, o asemenea criza poate genera mari si violente tulburari de strada. Asa cum se intampla de altfel si in alte state europene.

Poate ca si din motivul de mai sus, Klaus Iohannis a recurs la un om de mana forte, care va avea autoritatea necesara de a aduce la nevoie Armata pe strazi. Si asta pana cand va fi ridicat la rangul de maresal, ramas liber dupa executarea lui Antonescu si dupa decesul Majestatii Sale, Regele Mihai I al Romaniei”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani