Grid star
eveniment

START LA PROGRAMUL RABLA – Prima de casare pentru masini este de 3.000 lei. S-a decis vechimea autoturismelor

Programul "Rabla Local” pentru casarea autovehiculelor uzate incepe luni, 31 iulie 2023. Cu un buget total de 240 de milioane de lei, programul isi propune sa contribuie activ la imbunatatirea calitatii aerului prin reinnoirea parcului auto din Romania, iar peste 500 de primarii sunt inscrise in "Rabla Local”.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anuntat intr-o postare pe facebook care este procedura. Astfel, proprietarii autovehiculelor mai vechi de 15 ani se pot inscrie incepand cu 31 iulie 2023, prin intermediul aplicatiei informatice puse la dispozitie de Administratia Fondului pentru Mediu. Termenul limita de inscriere este 31 august 2023 sau pana la epuizarea bugetului alocat.

Fara obligatii

Cei inscrisi vor beneficia de o prima de casare de 3.000 de lei si nu au obligatia de a achizitiona un autovehicul nou. Din acesti bani, 2.400 lei sunt alocati de Fondul pentru Mediu, iar 600 lei sunt sustinuti de bugetul local.

"Programul Rabla Local este parte a unui angajament mai larg, asumat prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Ne propunem sa eliminam pana in 2026 aproximativ 250.000 de masini cu o vechime de peste 15 ani”, anunta Fechet.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani