Grid star
eveniment

INGHETAREA PENSIILOR SI SALARIILOR – Raspunsul ministrului de Finante. Adrian Caciu anunta ce se intampla in 2022: „Am spus acest lucru de cand a inceput o emotie”

Se ingheata pensiile si salariile? Ministrul de Finante, Adrian Caciu, da asigurari ca nu se va intampla acest lucru.
Caciu a declarat miercuri, 25 mai 2022, ca nu este cazul in acest an de o astfel de masura.


In ceea ce priveste datoria publica, Caciu a precizat ca aceasta creste pe seama unor imprumuturi angajate de statul roman pentru a face investitii.

Iata intrebarea adresata ministrului de Finante, si raspunsul acestuia:

Reporter:

As vrea sa va intreb foarte clar, apropo de pensii si de salarii, se pune sub vreo forma problema inghetarii veniturilor, respectiv, a pensiilor si salariilor, pentru a face economie?

Adrian Caciu:

Exclus. Si am spus acest lucru de cand a inceput o emotie referitoare la depasirea ponderii datoriei publice la 50%, pentru ca odata cu aceasta depasire pe site-ul ministerului aveti si o informare, o nota care spune cum va scadea datoria publica sub 50%. Or, nu este cazul in acest an de o astfel de masura. De altfel, datoria publica, repet ceea ce am spus si mai devreme, creste, pe seama unor imprumuturi angajate de statul roman pentru a face investitii. Ori pentru investitii acea prevedere din cadrul fiscal, din legea responsabilitatii fiscal-bugetare, trebuie citita in spiritul ei, unu la mana; si, doi, trebuie vazut ca evaluarea nu se face lunar.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani