Grid star
eveniment

SPRIJIN PENTRU ROMANIA - Ce face Guvernul Ciuca

Guvernul Ciuca a aprobat Ordonanta de Urgenta privind unele masuri pentru acordarea de microgranturi si granturi pentru capital de lucru entitatilor din domeniul agroalimentar cu finantare din fonduri externe nerambursabile.

Este vorba despre un sprijin de 300 de milioane de euro care va fi acordat sectorului agricol pentru capitalizarea fermelor si unitatilor de productie. Masura face parte din pachetul ”Sprijin pentru Romania” si este destinata sustinerii agriculturii si industriei alimentare, contribuind, implicit, la reducerea impactului generat de cresterea preturilor la produsele de baza, sustine Executivul.

300 milioane de euro

Pentru acordarea de microgranturi este alocata suma de 50 milioane euro, iar pentru granturi pentru capital de lucru este alocat un buget de 250 milioane euro.
Vor putea beneficia de aceste ajutoare de stat:
-IMM -uri, microintreprinderi, persoane fizice autorizate (PFA), intreprinderi individuale;
-societati cooperative agricole, cooperative agricole, grupuri si organizatii de producatori, intreprinderi familiale (IF), infiintate conform legislatiei in vigoare.

Valoarea microgranturilor

Microintreprinderile, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale din industria alimentara, acvacultura, piscicultura si agricultura vor beneficia de microgranturi in valoare de cate 5.000 de euro.
Bugetul total aferent acestei masuri este de 50 de milioane de euro si se estimeaza un numar de peste 10.000 de beneficiari.
A doua masura se refera la granturile pentru capital de lucru. Bugetul acestei masuri este de 250 de milioane de euro.
Se vor acorda astfel granturi reprezentand 15% din cifra de afaceri pentru intreprinderile mici si pentru intreprinderile mijlocii, dar nu mai mult de 120.000 de euro. Numarul estimat de beneficiari este de 10.000.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani