Grid star
eveniment

PNL SUSTINE COTA UNICA – Decizie cu privire la impozitul pe dividende. Liberalii au hotarat ce se intampla cu multinationalele

Decizii in Partidul National Liberal dupa sedinta care a avut loc luni, 4 septembrie 2023. Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a declarat ca liberalii vor sustine pastrarea cotei unice la TVA. Anterior, si premierul Marcel Ciolacu anunta ca TVA-ul nu va creste peste 19% (click aici pentru a citi).

Totodata, se sustine si  mentinerea impozitului pe dividende la nivelul actual, de 8 la suta, dar si pastrarea pragului de 500.000 de euro pentru microintreprinderi:

"Sustinem ferm mentinerea actualei cote de TVA. Sustinem, de asemenea, plata in Romania a impozitului pe profit realizat de marile companii, sprijinim profesiile liberale si plafonarea CASS la PFA”.

Liberalii sunt de acord si cu introducerea unui pachet de facilitati fiscale pentru investitiile peste 50 de milioane de euro in Romania. In sedinta Biroului Permanent National (BPN) al PNL s-a mai hotarat sustinerea prin procedura angajarii raspunderii Guvernului cu privire la pachetul de masuri fiscale, "singura posibila in acest moment pentru aplicarea urgenta a masurilor, in forma convenita cu partenerii europeni”, potrivit anuntului facut de Ciuca.

Iata anuntul facut de Nicolae Ciuca:

"In cadrul sedintei BPN de astazi, am avut o foarte buna discutie cu membrii Biroului si am convenit cateva principii pe care PNL le sustine pentru pastrarea Romaniei pe traiectul dezvoltarii si al modernizarii, precum si pentru mentinerea deficitului bugetar sub control, in conditii optime.

In privinta pachetului de masuri fiscale, pozitia PNL este una foarte clara si consecventa: echilibrarea bugetara trebuie sa se faca responsabil, prin reducerea cheltuielilor si o redimensionare chibzuita a institutiilor statului, prin combaterea evaziunii fiscale si masuri fiscale optime.

Partidul National Liberal a luat decizia ferma ca, in discutiile din coalitie, sa promoveze si sa sustina urmatoarele:

Impozitarea multinationalelor

Vom sustine pastrarea cotei unice. Sustinem mentinerea impozitului pe dividende la nivelul actual, de 8 la suta, ca si pastrarea pragului de 500.000 de euro pentru microintreprinderi. Sustinem ferm mentinerea actualei cote de TVA. Sustinem, de asemenea, plata in Romania a impozitului pe profit realizat de marile companii, sprijinim profesiile liberale si plafonarea CASS la PFA-uri.

Consideram extrem de importanta introducerea unui pachet de facilitati fiscale pentru investitiile peste 50 de milioane de euro in Romania.

Trebuie, totodata, sa ne fie limpede tuturor pentru ce trebuie sa luam aceste masuri, in afara ramanerii intr-un deficit bugetar necesar modernizarii tarii. Colectarea la buget a fondurilor este vitala pentru a asigura co-finantarea pentru marile proiecte de modernizare, pentru reforma pensiilor si pentru majorarile salariale pentru profesori, dar si pentru alte categorii profesionale.

Negocieri cu oficialii Comisiei Europene

Tot astazi, am stabilit in BPN sa sustinem adoptarea acestui pachet prin procedura angajarii raspunderii Guvernului, singura posibila in acest moment pentru aplicarea urgenta a masurilor, in forma convenita cu partenerii europeni.

PNL intelege extrem de bine miza acestui moment dificil pentru Romania. Intelegem, de asemenea, ca pachetul de masuri va fi definitivat in urma discutiilor tehnice care vor fi purtate cu expertii Comisiei Europene. De acest plan depinde dezvoltarea noastra economica in urmatorii ani.

Tot in cadrul sedintei de astazi, am aprobat constituirea a doua comisii speciale, mandatate sa negocieze fuziunea prin absorbtie a PNL cu ALDE".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani