Grid star
business capital

SCUT IN JURUL CAPITALULUI ROMANESC – Presedintele AUR George Simion la Summitul Antreprenorilor Romani: „Multinationalele daca au vreo problema, sunt aparate de ambasade... O sa trebuiasca sa facem Ambasada Romaniei la Bucuresti, ca sa ne apere si pe noi,

La cea mai mica problema pe care corporatiile straine o au in Romania, ambasadele tarilor lor de origine le sar in aparare. In schimb, capitalul romanesc este lasat sa indure abuzuri din partea zecilor de institutii de control ale statului. De aceea, este vitala protejarea capitalului autohton, a declarat presedintele AUR George Simion (foto) vineri, 15 decembrie 2023, la Summitul Antreprenorilor Romani – eveniment desfasurat la Palatul Parlamentului.

Situatia este agravata de faptul ca guvernul PSD-PNL al lui Marcel Ciolacu incurajeaza inlocuirea muncitorilor romani (plecati in strainatate) cu sute de mii de lucratori din tari ale lumii a treia. Solutia este reducerea fiscalitatii, concomitent cu taierea ajutoarelor sociale pentru cei care pot munci, a afirmat liderul Aliantei pentru Unirea Romanilor.

Summitul – promovat de AUR drept „cel mai mare eveniment din acest an dedicat mediului de afaceri din Romania” – a reunit peste 2.000 de companii romanesti, care, impreuna, au circa 300.000 de angajati, reprezentand 5% din forta de munca din Romania. „Ne propunem ca acest summit sa reprezinta o platforma esentiala intre AUR si reprezentantii mediului de afaceri. (...) Impreuna, ne propunem sa identificam nevoile si provocarile cu care ne confruntam, astfel incat sa putem crea politici publice eficiente si care sa sprijine dezvoltarea economica a tarii. Vrem sa protejam capitalul romanesc si investitorii romani in fata valului de atacuri pornite impotriva lor”, a spus prim-vicepresedintele AUR Marius Lulea joi, 14 decembrie 2023, in anuntul dedicat evenimentului.

Redam intregul discurs al lui George Simion (vezi video):

Sunt tare bucuros ca vad un numar atat de mare de antreprenori romani. Nu prea am inteles daca 15 decembrie o sa fie ziua antreprenorului roman. Inseamna ca toate celelalte zile sunt zilele antreprenorilor straini. As vrea sa va multumesc fiecaruia dintre voi, in primul si in primul rand pentru ca voi, cei multi, care munciti, pe langa salariile pe care le platiti in firmele voastre, mai platiti si salariile din aceasta institutie. Si nu cred ca v-a spus nimeni pana acum 'multumesc'. Vreau sa va spun eu. Cred ca este timpul ca in Romania sa avem o schimbare de mentalitate. Cred ca este timpul ca in Romania cei care taie facturi sa nu mai fie considerati potentiali infractori. Si este timpul sa ajungem la o normalitate. Tocmai de aceea, va multumim ca ati venit in numar atat de mare la invitatia noatra.

Avem Summitul Antreprenorilor Romani si totodata lansam Organizatia Oamenilor de Afaceri a AUR. Nu promitem nimic astazi. Au venit multi, s-au vopsit in diferite culori, s-au erijat in aparatori ai capitalului romanesc si au ajuns exact distrugatorii capitalului romanesc.

Noi pledam pentru normalitate, iar in tara noastra normalitate inseamna un singur control pe an din partea institutiilor statului roman. Inseamna creditare in conditii avantajoase pentru afacerile autohtone care nu exporta capitalul. Si mai inseamna ceva care e trecut in Constitutie si nu se respecta: egalitate de sanse. Astazi, IMM-urile, astia mici, voi platiti taxe de sase ori mai mult decat o multinationala si lucrul acesta nu e corect. De aceea, AUR vrea ca anul viitor, prin alegeri democratice, sa castige guvernarea si sa guverneze in interesul romanilor.

Toate celelalte multinationale daca au vreun control, daca au vreo problema, daca le zice cineva: 'pas', sunt aparate de ambasade. Eu cred ca avem sprijinul celor multi si vom reusi sa luam guvernarea, dar daca nu reusim sa luam guvernarea, o sa trebuiasca sa facem si noi Ambasada Romaniei la Bucuresti, ca sa ne apere si pe noi, romanii, de toate institutiile statului. Sunt 63 de institutii ale statului care au atributii de control in Romania. Sunt mult prea multe si, din pacate, munca in tara noastra e supraimpozitata, amendata, descurajata. Toti cei care muncesc sunt penalizati intr-o forma sau alta. In programul nostru de guvernare, propunem pentru primii 5.000 de lei reducerea taxarii muncii de la 47% la 25% si incurajarea muncii. Chiar daca este o masura nepopulara pentru unii si nu are nimeni curaj sa spuna ce trebuie facut cu subiect si predicat, noi am mai spus de-a lungul vremii niste adevaruri incomode si ne-am asumat niste lucruri care sunt greu de asumat.

AUR, odata ajuns la guvernare, va taia ajutoarele sociale pentru toti cei care pot munci. Este timpul sa scapam de asistatii sociali care sunt sanatosi si care pot fi angajati in campul muncii.

Cea mai mare problema pe care o au antreprenorii romani, pe langa institutiile de control care ii calaresc, le cer spaga si nu ii lasa sa se dezvolte, este exact forta de munca. Un nou contingent de 140.000 de cetateni din lumea a treia au primit permise de munca anul curent, pentru ca nu mai gasesti oameni care vor sa munceasca in Romania, pentru ca munca este taxata, munca este descurajata, romanii sunt alungati peste hotare de aceste impozite si taxe, antreprenorii romani nu sunt creditati, nu sunt incurajati. Si ce ramane sa facem? Sa aducem srilankezi, nepalezi si sa platim unora si altora sa stea la birt toata ziua si sa sustina primarul galben sau primarul rosu. E timpul sa oprim aceste practici si cineva trebuie sa spuna cu subiect si predicat: taiem ajutoarele sociale pentru cei care pot munci!

Un lucru nu prea il inteleg eu, pentru ca avem aici transportatori, avem producatori, avem IT-isti, avem reprezentate toate breslele din tara asta: nu inteleg cum am putut pune la conducerea statului tocmai breasla covrigarilor de la Buzau. E greu de inteles pentru mine.

Saptamana trecuta, am avut Forumul Alesilor Locali (consilieri locali, consilieri judeteni, primari, viceprimari) si le spuneam atunci ca, daca ar fi pe gustul meu, as mai taia din ei, vreo doua treimi. In cazul vostru vreau ca anul viitor sa ne vedem 6.000 – de trei ori mai mult.

Dumnezeu sa ne ajute! Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani