Grid star
eveniment

Se cer schimbari in Senat pentru jocurile de noroc. Iata cine trebuie sa-si dea acordul pentru functionarea acestora (Proiectul)

Firmele de jocuri de noroc ar putea fi obligate sa obtina pentru functionare si acordul autoritatilor administratiei publice locale, prevede  propunerea legislativa pentru modificarea si completarea art.15 din Ordonanta de urgenta 77/2009.

Initiatorii, mai multi parlamentari ai Partidului National Liberal (PNL), arata ca Ordonanta 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata stabileste principiile generale privind desfasurarea activitatii comerciale si urmareste dezvoltarea retelei de distributie a produselor si serviciilor de piata, cu respectarea principiilor liberei concurente, protectiei vietii, sanatatii, securitatii si intereselor economice ale consumatorilor, precum si a mediului. 
Dispozitiile ordonantei se aplica activitatilor comerciale desfasurate si serviciilor prestate pe teritoriul Romaniei. In acest sens, exercitarea activitatilor economice in zone publice este supusa acordului autoritatilor administratiei publice locale sau ale sectoarelor municipiului Bucuresti, cu respectarea regulamentelor proprii ale acestora si a planurilor de urbanism.

Modificarile legislative

Initiatorii reclama modificarea legii, in sensul ca administratia publica locala a fost “scoasa din joc”:

“Din pacate, prin Ordonanta de ugenta 92/2014 pentru reglementarea unor masuri fiscal-bugetare, alin.(8) din Ordonanta de ugenta 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc a fost modificat, exceptand acest tip de activitati de la obligatia obtinerii acordului autoritatilor administratiilor publice locale sau ale sectoarelor municipiului Bucuresti: 
‘(8)Licenta de orgarizare si autorizatia de exploatare a jocurilor de noroc permit operatorului economic care le-a obtinut sa desfasoare activitatea pe intregul teritoriul Romaniei, fara a fi necesara obtinerea de autorizatii suplimentare, avize ori licente din partea altor autoritati. (...) ‘.
S-a creat, astfel, un regim juridic discriminatoriu in favoarea operatorilor de iocuri de noroc, acestia neavand nevoie de acordul autoritatilor administratiilor publice locale atunci cand demareaza o activitate economica. Practic, autoritatile administratiei publice locale nu pot avea niciun drept de veto la optiunile operatorului economic, fiind astfel infrant si principiul constitutional al autonomiei locale. Propunem, asadar, ca activitatile de jocuri de noroc sa fie supuse aceluiasi regim juridic in raport cu autoritatile administratiei publice locale, ca orice alte activitati economice, acestea fiind nevoite sa obtina in prealabil acordul autoritatilor administratiei publice locale”,
se arata in Expunerea de motive.

Iata prevederile proiectului:

>>Expunerea de motive a proiectului de lege

>>OUG 92/2014

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani