Grid star
eveniment

SE CERE DEMISIA GUVERNULUI CITU – Sindicatele ies in strada: “Sa plece!”

Cartel ALFA continua actiunile de protest si cere demisia Guvernului Citu.
Sindicalistii spun ca Romania are unul dintre cele mai mici pachete de sprijin in lupta cu pandemia de COVID-19, cu mult mai putin decat majoritatea statelor europene si cele mai multe dintre statele lumii.
Potrivit Cartel Alfa, programele de sustinere economica ale Guvernului Citu sunt cvasi-inexistente si nu fac indeajuns pentru oameni, iar  somajul tehnic este doar o solutie pe termen scurt care nu schimba situatia dezastruoasa a somajului in Romania:

“Cetatenii si micile afaceri au nevoie de masuri mult mai substantiale care sa asigure supravietuirea acestora in aceasta perioada. Daca restrictiile adoptate de guvern nu sunt insotite de un sprijin real, pentru cetateni si firme, iar filosofia guvernului continua dupa principiul 'fiecare se descurca', nu trebuie sa ne mire reactiile din ce in ce mai ample de contestare a acestora”.

Iata anuntul Cartel ALFA:

“CNS Cartel ALFA continua actiunile de protest si cere demisia Guvernului Citu
 
In toata lumea este criza.
Insa pentru toate guvernele responsabile, prioritatea este salvarea locurilor de munca si sustinerea veniturilor populatiei. In aceasta perioada, sustinerea consumului si protejarea populatiei vulnerabile este principala cale de a impiedica un colaps major din care cu greu s-ar mai putea reveni. 
 
Bugetul Romaniei aloca anul acesta 62 de miliarde pentru asa-zise investitii, nespecificate insa, dar care stim ca se duc pe sali de sport, borduri, studii de fezabilitate etc. –  directionand astfel resurse publice vitale catre privilegiatii din gruparile apropiate politic de actuala putere. Mare parte din acest capitol bugetar a fost alocat prin taierea din bugetul critic al sanatatii si nealocarea sumelor necesare pentru cresterea pensiilor si a altor cheltuieli cu destinatie sociala.
 
Cerem de urgenta orientarea acestor fonduri catre firme si populatie. Altfel, vom ajunge in situatia in care experimentul economic a reusit, dar pacientul este decedat.
 
Datele din raportul FMI sunt cat se poate de elocvente: Romania are unul dintre cele mai mici pachete de sprijin in lupta cu pandemia de COVID-19, cu mult mai putin decat majoritatea statelor europene si cele mai multe dintre statele lumii (suntem pe locul 118 global).
Concret, anul trecut Romania a alocat 24 miliarde RON (5.6 miliarde USD) pentru masuri de sprijin, ceea ce, raportat la PIB, reprezinta 2.3%. Prin comparatie, Cehia a cheltuit mai mult decat dublu pentru masurile directe de sprijin, 13.1 miliarde USD (5,4% din PIB), iar Polonia de 44,7 mld USR (7.7% din PIB).
 
Programele de sustinere economica ale Guvernului Citu sunt cvasi-inexistente si nu fac indeajuns pentru oameni, iar bandajul numit somaj tehnic este doar o solutie pe termen scurt care nu schimba situatia dezastruoasa a somajului in Romania. Am aratat anterior ca ajutorul de somaj din Romania ofera cel mai mic nivel de protectie din Uniunea Europeana, iar Indicatorul Social de Referinta, ramas din 2008 la valoarea de 500 lei, trebuie crescut.

Masuri substantiale

 Cetatenii si micile afaceri au nevoie de masuri mult mai substantiale care sa asigure supravietuirea acestora in aceasta perioada. Daca restrictiile adoptate de guvern nu sunt insotite de un sprijin real, pentru cetateni si firme, iar filosofia guvernului continua dupa principiul 'fiecare se descurca', nu trebuie sa ne mire reactiile din ce in ce mai ample de contestare a acestora. Este responsabilitatea guvernului sa gestioneze situatia cu masuri adecvate situatiei, nu cu rugaminti patetice ('aveti rabdare' si 'aveti incredere'). Daca Guvernul, in componenta actuala, nu este in masura sa faca acest lucru, si isi demostreaza incapacitatea in fiecare zi, atunci sa plece!
 
Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFA continua actiunile de protest!
Avem aceleasi revendicari cu care am inceput actiunile de protest in ianuarie - un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justa si aplicarea corecta a legislatiei -  motivatiile actiunii fiind detaliate in scrisoarea transmisa catre partidele de guvernare. link document. Refuzul dialogului social si lipsa de disponibilitate pentru a gasi solutii pentru problemele lucratorilor, duc la agravarea acestora.
 
Miercuri 14 aprilie 2021, ora 11.00, CNS Cartel ALFA va fi din nou in Piata Victoriei, cerand demisia Guvernului Citu!”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani