Grid star
eveniment

SE CERE SUSPENDAREA LUI IOHANNIS – Ultimul derapaj al presedintelui este de netolerat. Un greu al politicii da verdictul: “Ceea ce face este inadmisibil... Pentru o astfel de atitudine de sfidare a Constitutiei, el ar fi trebuit suspendat. Din pacate, acu

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto 1) ar fi trebuit suspendat din functie. Asta din cauza atitudinii de sfidare a Consitituitiei si din cauza actiunilor prin care discrediteaza institutia de Presedinte al Romaniei. Din pacate, in prezent, nimeni nu are cine sa initieze suspendarea lui Iohannis.

Concluzia ii apartine fostului premier al Romaniei si presedinte al PSD Adrian Nastase (foto 2). Acesta a realizat miercuri, 25 noiembrie 2020, o analiza pe site-ul propriu – adriannastase.ro – dupa ultima iesire publica a lui Iohannis. Ne referim la declaratia de presa sustinuta marti seara, 24 noiembrie 2020, la Palatul Cotroceni, in care a facut pe fata campanie electorala pentru PNL, desigur injurand PSD, uitand de faptul ca presedintele Romaniei nu este membru de partid si nu trebuie sa aiba nicio implicare in campania electorala.

Oricum, este clar ca Iohannis are nevoie de un medicament electoral pe care va rog sa i-l administrati! - Adrian Nastase

Redam comentariul fostului premier si presedinte PSD Adrian Nastase:

Adrian Nastase a realizat miercuri, 25 noiembrie 2020, o analiza pe site-ul propriu – adriannastase.ro – dupa ultima iesire publica a lui Iohannis

Votul din 6 decembrie va fi un vot de neincredere in Iohannis

Ceea ce face Iohannis, in aceasta campanie electorala, este inadmisibil. Prin atitudinea lui si prin declaratiile pe care le face, el discrediteaza institutia de Presedinte al Romaniei. De aceea, va indemn, inca o data, mergeti la vot, intelegand ca prin votul vostru veti da si un vot de neincredere pentru Iohannis. Intr-o situatie normala, pentru o astfel de atitudine de sfidare a Constitutiei, el ar fi trebuit suspendat. Din pacate, acum, nu are cine sa faca acest lucru.

Daca mai aveati nevoie de argumente, adaug cateva fragmente din declaratia lui de presa de ieri, de la Palatul Cotroceni:

'Sa nu uitam niciun moment ca, la trei decenii de la Revolutia din 1989, Romania a intrat complet nepregatita intr-o criza sanitara fara precedent.

Partidul Social Democrat este principalul vinovat pentru acest dezastru si acest lucru trebuie afirmat clar si raspicat.

Am datoria fata de toti romanii, indiferent de optiunile lor politice, sa spun lucrurilor pe nume, pentru ca miza este una uriasa – destinul Romaniei de maine.

Tara noastra a fost puternic afectata ani la rand de coruptia si incompetenta guvernelor PSD, care au blocat dezvoltarea, nu au investit in infrastructura si au directionat fondurile publice catre clientela de partid. Nicio reforma nu a fost dusa pana la capat in Romania, nicio reforma care s-a dorit reala nu a scapat nesabotata de PSD.

Adevaratele prioritati au fost ignorate si abandonate si asa ne-am trezit in plina pandemie cu lipsuri majore in sistemul medical, cu o infrastructura deficitara si cu un sistem educational cu probleme critice…

Clientelismul promovat la nivel de politica de stat si indiferenta fata de problemele sistemice acute au dus Romania in punctul in care statul era in pericol sa nu isi mai poata indeplini misiunea sa fundamentala: aceea de a proteja sanatatea si drepturile cetatenilor….

In toate domeniile, deciziile se iau acum dupa consultarea expertilor si a specialistilor, avem o relatie excelenta cu partenerii europeni, iar Romania a fost scoasa de pe lista rusinii in care ne-a inclus PSD, cea a tarilor cu probleme in ceea ce priveste justitia si statul de drept...

Este de neconceput un scenariu in care in toata aceasta perioada sa fi fost la putere PSD. Ne putem lesne imagina catastrofa sanitara in care am fi ajuns cu o guvernare pesedista, care a esuat lamentabil pe toate planurile si in conditii normale, cand nu aveam de infruntat o pandemie.

Votul de pe 6 decembrie este esential, pentru ca Romania nu isi mai poate permite inca un ciclu electoral de subdezvoltare. Prea multe generatii au fost de sacrificiu si de prea multe ori sacrificiile si rabdarea oamenilor au fost in zadar.

PSD a demonstrat ca nu este capabil sa se schimbe. (aici intra in contradictie cu Vasile Dancu, in opinia caruia PSD s-a schimbat, desi cu ajutorul DNA, n.b.) in ciuda incercarilor de a-si cosmetiza imaginea, ramane aceeasi formatiune retrograda, a baronilor rosii, tributara unui mod de a face politica pe care cetatenii nu il mai tolereaza si nu si-l mai doresc.

Ce dovada mai buna a faptului ca PSD nu a inteles nimic si ca actioneaza strict in interes de partid decat permanenta subminare din Parlament a oricarui efort al Guvernului de a tine sub control pandemia?

Cum poate fi catalogata altfel decat cinica si iresponsabila atitudinea pesedista de a impovara peste putinta bugetul statului cu tot felul de pomeni electorale, desi parlamentarii PSD stiu foarte bine ca pur si simplu nu sunt bani pentru astfel de masuri?

Sau un alt exemplu relevant: in timp ce romanii si Guvernul se lupta cu pandemia si cu efectele economice ale acesteia, pesedistii tot incearca sa treaca scutiri de taxe pentru domenii cum este cel al cazinourilor si al jocurilor de noroc. Asa actioneaza in Parlament un partid nociv, care numai la beneficiul si la nevoile oamenilor nu se gandeste!

Ei bine, acest lucru trebuie sa inceteze!…

Pe 6 decembrie, indepartarea PSD de la butoanele puterii poate sa fie, in sfarsit, definitiva! Este timpul ca, uniti, cetatenii acestei natiuni si fortele politice reformatoare, impreuna cu mine, sa intram intr-o noua etapa de dezvoltare a tarii noastre. Este timpul sa construim Romania Normala!..

Avem proiecte majore de realizat in domenii neglijate de ani si ani la rand. Sanatatea si educatia sunt prioritare, cu atat mai mult cu cat provocarile generate de pandemie ne-au aratat cat de grave sunt deficientele cu care ne confruntam. Totodata, refacerea legilor justitiei pe baze constitutionale si continuarea accelerata a luptei anticoruptie, eliminarea baronilor din administratie si reformarea administratiei, introducerea votului in doua tururi pentru primari si aplicarea unei agende de dezvoltare verde, sustenabila, toate acestea trebuie sa devina realitate.

O parte dintre aceste proiecte au fost elaborate deja de Guvernul PNL, dar niciunul nu a putut avansa in Parlament din cauza acestui obstacol permanent in calea dezvoltarii care este PSD.

Cum, de altfel, tot PSD a refuzat sa semneze si Acordul Politic National pentru consolidarea parcursului european al Romaniei, pe care l-am initiat anul trecut, acord care include si transpunerea in legislatie a interdictiei celor doua teme atat de dragi pesedistilor, amnistia si gratierea pentru fapte de coruptie si adoptarea de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul justitiei. insa cu o noua majoritate reformatoare, vom putea sa punem in aplicare vointa romanilor si sa asiguram criteriile de integritate in functiile publice…

In 2016, Romania a intrat intr-una dintre cele mai negre perioade ale istoriei sale recente (50% adevarat – in doi ani din patru au functionat guvernele lui Iohannis, n.b.). Consecintele ar fi fost dramatice pentru viitorul tarii noastre daca cetatenii, cele cateva partide democratice si cu mine nu ne-am fi opus cu toate fortele.

Pe 6 decembrie, trebuie sa lasam in urma definitiv acest cosmar.

Sunt, in continuare, suta la suta implicat pentru ca proiectul cu care am fost ales, Romania Normala, sa prinda contur. Va asigur ca voi lucra alaturi de viitorul guvern, pe care il vad constituit in jurul PNL, pentru a transforma aceasta viziune in realitate.

PNL este partidul care, la finalul anului trecut, a avut curajul sa-si asume o guvernare stiind ca preia un buget secatuit si o administratie in care PSD a plasat numerosi incompetenti...

Sigur ca mai sunt inca foarte multe de indreptat, sigur ca s-au facut si erori, ele sunt inevitabile pentru oricine se apuca serios de treaba. insa ceea ce conteaza este hotararea de a reseta din temelii modul greoi de functionare a statului. (conform regulilor discursurilor electorale, putina cenusa in cap nu strica…n.b.)

Romania are sansa sa fructifice oportunitatile post-pandemie (am intrat deja in post-pandemie, in conditiile in care ne pregatim insa pentru carantinare totala? n.b.) pentru a se relansa economic si social.

Reformele adevarate le facem impreuna, nu separat (putin neclar – unii vor face anumite reforme, altii alte reforme? n.b.) pentru ca forta noastra sta in valorile comune care ne unesc (pe cine 'ne unesc'? n.b.).

Sunt decis sa conduc acest amplu proiect de reconstructie nationala alaturi de toti partenerii care in acesti ani mi-au dovedit ca sunt total dedicati aceleiasi viziuni de dezvoltare ca si mine si sunt convins ca, peste patru ani de acum inainte, vom vedea noua fata a Romaniei demne, prospere si democratice (Carol al II-lea ar fi fost, probabil, mandru de acest discurs, n.b.)...'

Pare ca Iohannis nu a fost informat 1. ca in 6 decembrie vor fi alegeri, 2. si ca aceste alegeri sunt pentru parlament si nu pentru presedinte.

Oricum, este clar ca Iohannis are nevoie de un medicament electoral pe care va rog sa i-l administrati!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani