Grid star
camere de comert

SE DA STARTUL CELEI MAI PRESTIGIOASE EXPOZITII DE AVIATIE - CCIR, alaturi de Aeroclubul Romaniei la AEROEXPOFEST 2023

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si Aeroclubul Romaniei organizeaza in 27 mai 2023 AEROEXPOFEST, cea mai prestigioasa expozitie de aviatie generala din Romania, eveniment care reuneste producatorii si proprietarii privati de aeronave din Romania si alte tari europene si producatorii de piese, componente si produse din domeniu. AeroExpoFest se va desfasura la Aerodromul Clinceni – Aeroclubul teritorial Aurel Vlaicu, incepand cu ora 09.00.

"CCIR ramane intens preocupata de promovarea industriilor cu valoare adaugata ridicata, mai ales daca tinem cont de deficitul balantei comerciale a Romaniei, care, de mai multi ani, este pe o panta ascendenta. Astfel, devine foarte important pentru mediul de afaceri din Romania sa acceseze pietele internationale cu produse si tehnologii de varf, una dintre acestea fiind cea a industriei aeronautice si aerospatiale, domeniu de traditie in Romania si care, in ultima perioada, a cunoscut o dezvoltare remarcabila.

CCIR a reusit sa atraga parteneri institutionali care au contribuit la conturarea cerintei de piata pentru produsele acestei industrii din ce in ce mai sofisticate. Unul dintre acestia este de multi ani, Aeroclubul Romaniei, institutie de prestigiu, cu o istorie de peste 100 de ani, care pregateste piloti civili si piloti sportivi de performanta, atragand astfel constant interesul producatorilor de aeronave. Vom continua efortul nostru comun, pasul urmator fiind atragerea, in Romania, a unor fonduri de investitii straine, in proiecte ambitioase din acest domeniu care sa constituie o solutie alternativa la importurile de produse specifice acestei industrii”, a declarat secretarul general al CCIR, Ovidiu Ioan Silaghi, la brieffing-ul comun organizat cu organizatorii expozitiei.

Dezvoltarea unor parteneriate puternice

Suntem angrenati, relativ recent, in activitati cu caracter expozitional, un domeniu mai mult specific activitatilor CCIR, dar care ne ajuta mult in consolidarea comunicarii dintre actorii importanti din cadrul aviatiei generale din Romania. Am beneficiat de parteneriatul cu CCIR atat la editia din acest an a AEROEXPOFEST, cat si la cele patru editii anterioare. Apropierea Aeroclubului Romaniei de mediul de afaceri este benefica, intrucat vizam dezvoltarea unor parteneriate puternice in beneficiul activitatii aviatiei generale din Romania. Suntem incurajati, la editia din acest an a AEROEXPOFEST, de locul evenimentului, aerodromul Clinceni, pe care Aeroclubului Romaniei l-a transformat, printr-un efort notabil, intr-un obiectiv modern si multifunctional pentru aviatia generala. Va asteptam sambata, 27 mai, la acest eveniment cu intrare libera, pentru a va bucura de atmosfera de aerodrom, de aeronavele expuse si de demonstratiile aeriene care vor avea loc”, a declarat directorul general al Aeroclubului Romaniei, George Rotaru.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani