Grid star
eveniment

SE DAU BANI PENTRU POPULATIA VULNERABILA – Este vorba despre compensarea pretului la energie. Plafonul pana la care se acorda ajutorul

Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta privind unele masuri pentru acordarea sprijinului necesar populatiei vulnerabile pentru compensarea pretului la energie, cu finantare din fonduri externe nerambursabile.

Actul normativ prevede acordarea unui sprijin temporar in2023 categoriilor de persoane vulnerabile, pentru a compensa pretul la energie, respectiv energie electrica, energie termica centralizata, gaze, butelie, lemne pentru foc, pacura, peleti si alte materiale de incalzire. Vor beneficia de acest sprijin persoanele ale caror venituri lunare realizate sunt de pana la 2.000 lei
Astfel, potrivit Executivului, pentru un total al cheltuielilor lunare in valoare de 746,42 lei/luna, aferente consumurilor energetice pentru o locuinta, se va acorda un sprijin populatiei in valoare nominala de 1.400 lei, care poate fi utilizat pana la data de 31decembrie 2023 si este acordat pe loc de consum/gospodarie, in doua transe egale, de cate 700 lei, care vor fi acordate in luna februarie 2023 pentru perioada 1 ianuarie 2023 – 30 iunie 2023, respectiv in luna septembrie 2023 pentru perioada 1 iulie 2023 – 31decembrie 2023.

Buget de 4 miliarde lei

Sprijinul va fi acordat sub forma unui card de energie, tiparit si distribuit de catre Compania Nationala "Posta Romana” S.A.
Cardul de energie ofera dreptul beneficiarului sa efectueze plati prin serviciul de mandat postal asigurate de CN Posta Romana SA, pentru decontarea datoriilor curente si/sau restante pe care acesta le are catre furnizorii de energie. Bugetul alocat acestei masuri este de 4 miliarde lei si are ca sursa de finantare fonduri externe nerambursabile.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani